Пропустити навігацію

Детінізація малого та середнього бізнесу сприяє наповненню пенсійного бюджету

У рамках Комплексної програми розвитку малого та середнього підприємництва у Полтавській області на 2017-2020 роки сьогодні, 10 грудня, у Полтавській ОДА відбулося засідання конкурсного комітету з відбору бізнес-проєктів. Участь у засіданні взяла представник Головного управління Вікторія Мирна, яка очолює профільний відділ.

Зважаючи на те, що одним із пріоритетів владних органів Полтавщини є сприяння розвитку підприємництва в області, учасники конкурсного комітету розглянули близько десятка бізнес-проєктів на загальну суму
480 тисяч гривень, які дозволять створити 24 нових робочих місця. Важливою умовою при цьому є наявність бізнес-плану, реалізація якого у числі іншого сприятиме збільшенню надходжень до бюджетів усіх рівнів, у тому числі до пенсійного.

Діяльність суб’єктів господарювання, яким нині надають фінансову підтримку і навзаєм чекають провадження державної політики щодо детінізації малого та середнього бізнесу, пов’язана із виробництвом виробів з дроту, готових металевих виробів, хлібобулочних виробів, розширення та модернізацію абонентської мережі із застосуванням альтернативних джерел енергії, монтаж сонячних електростанцій, оптову торгівлю інструментами та зерновими культурами тощо.

Вікторія Мирна нагадала підприємцям про фінансову дисципліну і зауважила, що з січня 2020 року законодавчо встановлена мінімальна заробітна плата становитиме 4700 грн. Вона закликала здійснювати справедливі нарахування найманим працівникам і не приховувати реальні статки керівників, адже в окремих випадках їхня заробітна плата у жовтні-листопаді складала лише 4200-4300 грн.

Myrna - Детінізація малого та середнього бізнесу сприяє наповненню пенсійного бюджету

background Layer 1