Пропустити навігацію

У співпраці з ветеранськими організаціями

На конференції Полтавської обласної організації ветеранів, до участі в якій щороку залучаються представники керівництва Головного управління Пенсійного фонду, розглядалися результати реалізації в області державних програм щодо пенсійного забезпечення ветеранів, а також перспективи посилення захисту прав ветеранів та осіб похилого віку.

Перший заступник начальника Головного управління Володимир Носенко розповів присутнім, що на сьогодні в області налічується близько 21,5 тисяч ветеранів війни, у числі яких – і учасники війни та бойових дій, і інваліди війни, причому кількість їх поступово зменшується, а розмір середньої пенсійної виплати зростає і наразі складає 5187 грн..

У виступі підкреслювалося, що, чимало ветеранів мають право вибору з декількох видів пенсії, відтак на органи Фонду покладено функцію добору оптимальної пенсійної програми для кожного з них, і з цим завданням працівники пенсійних установ справляються доволі успішно.

Учасники зібрання схвально оцінили зміни у законодавстві, що набули чинності з 1 липня 2019 року і стосуються збільшення мінімальних пенсійних виплат для осіб з інвалідністю внаслідок війни.

Йшлося у виступі представника Фонду і про пріоритетність обслуговування зазначеної категорії осіб в сервісних центрах.

 

vet2 - У співпраці з ветеранськими організаціямиvet7 - У співпраці з ветеранськими організаціями

background Layer 1