Пропустити навігацію

Відбулася зустріч з колишніми ліквідаторами аварії на ЧАЕС

З нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС в обласній державній адміністрації відбулося засідання активу обласних та районних громадських чорнобильських організацій, в якому взяв участь перший заступник начальника Головного управління Володимир Носенко.

До представника Фонду у колишніх ліквідаторів були питання стосовно призначення пенсій особам, віднесеним до ІІ категорії потерпілих, а також про порядок і терміни виконання судових рішень. Учасники зустрічі з’ясовували і  формулу для розрахунку розміру пенсій.

Володимир Носенко зауважив:

– Працівники Фонду постійно відкриті для спілкування і в кожного з ліквідаторів завжди є можливість звернутися за консультацією до найближчого сервісного центру або одержати послуги дистанційно – через вебпортал Пенсійного фонду.

 

Довідково: на обліку в органах Фонду Полтавщини перебувають 10,7 тис. громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, в тому числі: особи з інвалідністю – майже 3 тисячі; учасники ліквідації аварії –  5,7 тисяч; потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи – 1,6 тисяч.

Крім того, 334 сім’ї одержують пенсії в разі втрати годувальника.1 5 e1576157118270 - Відбулася зустріч з колишніми ліквідаторами аварії на ЧАЕС2 3 e1576157142901 - Відбулася зустріч з колишніми ліквідаторами аварії на ЧАЕС

background Layer 1