Пропустити навігацію

Про ситуацію у галузі пенсійного забезпечення у лютому 2020 року

Протягом лютого призначення, перерахунки і виплата пенсій в області здійснювалися відповідно до норм чинного законодавства.

Фінансування виплати пенсій і допомоги в області завершилося 25 лютого. У лютому органи Пенсійного фонду України в Полтавській області спрямували до поштових відділень і банківських установ 1 млрд 338 млн грн. Відтак майже 431 тис. мешканців краю своєчасно та у повному обсязі одержали свої соціальні гарантії.

На виконання доручень Прем’єр – міністра України Олексія Гончарука від 22.01.2020 № 2312/0/1-20» для здійснення спільних з соціальними партнерами відвідувань найбільш ризикових суб’єктів господарювання у сфері торгівлі товарами та послугами, тимчасовому розміщуванні та організації харчування, фахівцями Фонду опрацьована та надана інформація регіональному управлінню Держпраці більш ніж по 12 тисячах роботодавців із зазначенням кількості найманих працівників за останніми звітними даними.

Ключовим напрямком комунікацій із суб’єктами господарювання, що здійснюють діяльність у зазначених сферах, стало донесення інформації про неприпустимість допуску до роботи громадян без оформлення трудових відносин.

Задля популяризації інформації щодо соціальних прав громадян Пенсійним фондом розповсюджено майже 3 тис. брошур та листівок, проведено 156 інформаційних заходів, розміщено 31 матеріал в інтернет-ресурсах, поінформовано близько 3-х тис. працівників, студентів, школярів, безробітних.

Спільним здобутком стало те, що чисельність найманих працівників, які отримують заробітну плату менше мінімальної, протягом місяця зменшилася на 2,8 тис. осіб (з 38,8 тисяч до 36,0 тисяч осіб).

background Layer 1