Пропустити навігацію

Про ситуацію у галузі пенсійного забезпечення у березні 2020 року

Фінансування пенсій у березні здійснювалося своєчасно у встановлені  строки і завершилося 25 березня. У цілому до банківських установ та поштових відділень спрямовано 1 млрд 341,6 млн грн для виплати соціальних гарантій майже 431 тис. підопічних Пенсійного фонду.  На пенсійні виплати внутрішньо переміщеним особам перераховано 43,8 млн грн, пенсіонерам силових структур – 124,1 млн грн. 

В зв’язку з введенням на усій території України карантину в Головному управлінні запроваджено ряд заходів з метою запобігання стрімкого поширення вірусу COVID-19 та мінімізації ризиків зараження цією хворобою працівників і відвідувачів. Зокрема, прийом громадян здійснюється в разі необхідності вирішення невідкладних питань, наприклад, оформлення документів для виплати допомоги на поховання. Припинено здійснення прийому громадян на віддалених робочих місцях в об’єднаних територіальних громадах Полтавщини. В цей період громадяни можуть отримувати послуги без візитів до сервісних центрів і вирішувати проблемні питання за допомогою:

онлайн сервісів вебпорталу Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua/);

за телефонами «гарячої» лінії;

засобами скайп-зв’язку;

електронною поштою;

з використанням скриньок для прийому заяв громадян, які розміщені біля приміщень сервісних центрів.

Про це громадяни були проінформовані шляхом розміщення відповідних повідомлень на інформаційних сторінках Головного управління на вебпорталі Пенсійного фонду України та в соціальній мережі Facebook, а також в місцевих засобах масової інформації, зокрема, в інтернет- та друкованих виданнях, на телебаченні, офіційному сайті облдержадміністрації.

background Layer 1