Пропустити навігацію

Шановні пенсіонери! Одержуйте пенсійні виплати, оплачуйте комуналку, інтернет, телебачення в будь-який час без черг і зайвих витрат!

З часом все більше людей пенсійного віку надають перевагу обслуговуванню у банківських установах. На сьогодні вже 66% мешканців Полтавщини, що становить понад 284 тис. пенсіонерів, обрали цей зручний і сучасний спосіб.

Відбором банків для пенсійного обслуговування займається спеціальна конкурсна комісія, причому за певними вимогами. Такі банки мають розгалужену мережу по всій території Україні та є стабільними у фінансовому відношенні.

Перелік установ, які уповноважені здійснювати виплату пенсій, визначається Міністерством фінансів України і публікується на сайті відомства разом із будь-якими змінами.

Зрозуміло, що кожна літня людина сама обирає, як одержувати пенсію – через відділення поштового зв’язку або через установи банків. Пенсійний фонд може лише рекомендувати пенсіонерам прислухатися до слушних порад, попросити дітей, онуків чи інших родичів врахувати і пояснити підопічним Фонду очевидні переваги одержання пенсії через банки. Йдеться, зокрема, про наступне:

  • можливість зняти гроші в будь-який зручний час і в потрібній сумі, в будь-якому населеному пункті країни, де є банківська установа або банкомат;
  • можливість робити перекази, безготівкові розрахунки, зокрема, у торговельних мережах, за комунальні послуги;
  • відсутність необхідності очікувати листоношу і можливість отримувати інформацію про зарахування пенсії відразу після її фінансування Пенсійним фондом шляхом одержання SMS-повідомлення.

Як для безпосередніх одержувачів пенсійних виплат, так і для працівників пенсійних установ залишається важливим той факт, що за рахунок безоплатного надання банківських послуг відбувається заощадження коштів Фонду, які надалі спрямовуються на виплату пенсій.

На жаль, наразі доводиться констатувати, що під час карантину, коли діють обмеження щодо відвідування установ, перебування у громадських місцях, спосіб обслуговування змінити неможливо, адже процедура переведення пенсії з поштового відділення до банку вимагає особистої присутності пенсіонера в установах Пенсійного фонду з оригіналами відповідних документів (паспорту, пенсійного посвідчення та довідки про присвоєння ідентифікаційного номеру).

Отже, шановні відвідувачі Фонду, як тільки-но відступить коронавірус, не відкладайте на потім можливість крокувати у ногу із сучасними реаліями. Користуйтеся сучасними онлайнсервісами – це зручно і безпечно.

background Layer 1