Пропустити навігацію

Щоб надавати вичерпні відповіді, потрібно ретельно аналізувати кожне звернення

Карантин багато в чому змінив умови прийому громадян у Головному управлінні, відтак вплинув і на загальну кількість звернень, зафіксованих протягом півріччя. Статистика свідчить, що за допомогою різних каналів комунікації до фахівців Фонду звернулося 5113 осіб, що більш ніж на половину менше, ніж за відповідний період минулого року.

Будь-яка робота зі зверненнями передбачає перш за все їх всебічний аналіз, встановлення причин, які змусили людей звертатися за роз’ясненнями усно, письмово чи інтернет-засобами. Так, фахівці Фонду встановили, що левова частка усіх звернень стосувалася проведених у квітні-травні перерахунків і виплати грошової допомоги. У своїх зверненнях громадяни найчастіше порушували питання щодо правильності призначення та перерахунку пенсій – 1888 звернень (37% від загальної кількості), підвищення розміру пенсії – 723 звернення (14,2%), витребування довідок та інших матеріалів – 394 (7,7%), роз’яснення пенсійного законодавства – 263 звернення (5%).

Через вебпортал Пенсійного фонду України в Головному управлінні прийнято 463 пакети документів на первинне призначення пенсій; 270 заяв на перерахунок; 820 звернень громадян, що мають консультативний характер.

Великою популярністю під час карантину користуються телефонні консультації. Зокрема, до Урядової «гарячої лінії» протягом звітного періоду надійшло 1050 звернень проти 1559 минулорічних такого ж періоду.

Спеціалісти сервісних центрів проконсультували майже 157 тис. осіб в ході проведення особистих прийомів та більше 35 тис. осіб – у телефонному режимі. 

Всі звернення оперативно розглянуті спеціалістами, заявники отримали вичерпні письмові відповіді на поставлені питання.

 

zvernenia 1 - Щоб надавати вичерпні відповіді, потрібно ретельно аналізувати кожне звернення

background Layer 1