Пропустити навігацію

Про результати роботи відділу з питань запобігання та виявлення корупції за I півріччя 2020 року

         На офіційному сайті Національного агентства з питань запобігання та виявлення корупції працівниками Головного управління подано 1051 декларацію, з них: 890 щорічних,  після звільнення 132, перед звільненням 17 та 12 декларації кандидата на посаду.

        При перевірці своєчасності подання декларацій виявлено 1 випадок  неподання декларації типу після звільнення за 2019 рік. Внаслідок чого було складено та направлено повідомлення про факт не подання декларації до Національного агентства з питань запобігання корупції.

       Факти притягнення посадових осіб до адміністративної відповідальності за неподання/несвоєчасне подання декларації відсутні.

        Проводиться роз’яснювальна робота серед працівників, які припиняють або припинили діяльність щодо необхідності подання декларації типу перед звільненням та після звільнення шляхом вручення під особистий підпис пам’ятки щодо дотримання вимог законів України «Про державну службу» та «Про запобігання корупції».

        Розглянуто 4 звернення стосовно корупційних дій працівників Головного управління. В результаті проведеної роботи підтверджуючої інформації та  доказів про наявність корупційних правопорушень з боку працівників управління не виявлено.

        По за увагою не залишилась і просвітницька робота. З даною метою проведено 10 семінарів, нарад, лекцій з працівниками Головного управління та працівниками з віддаленими робочими місцями. Особлива увага приділялась темам про недопущення типових порушень антикорупційного законодавства при виконанні службових обов’язків (подання декларацій, сумісництво та суміщення, конфлікт інтересів тощо) та про осіб, які надають допомогу в запобіганні і протидії корупції (про викривачів).

      Забезпечено можливість повідомлення про випадки корупційних та пов’язаних з корупцією правопорушень працівниками Головного управління шляхом застосування спеціальних комунікаційних каналів, в тому числі через інформаційну сторінку веб-порталу Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області, спеціальну телефонну лінію та електронну поштову адресу.

background Layer 1