Пропустити навігацію

Підсумки півріччя: пенсійне забезпечення та обслуговування, електронні новації, звернення та особливості роботи з персоналом

Засідання колегії, на якому підведені підсумки роботи упродовж півріччя за окремими пріоритетними напрямками, відбулося у Головному управлінні 28 липня. Зважаючи на вимоги адаптивного карантину, учасники колегії спілкувалися в селекторному режимі.

У числі питань, які розглядалися, були результати організації роботи з пенсійного забезпечення та обслуговування громадян, впровадження електронних технологій. Також обговорили, як опрацьовуються звернення та дотримується виконавська дисципліна, наскільки ефективним виявилося впровадження електронного документообігу в Головному управлінні.

Як наголошували всі учасники колегії, в умовах, коли в країні продовжують діяти карантинні обмеження, а переважна більшість підопічних Фонду належить до групи ризику, докладається максимум зусиль, щоб пенсійна галузь у повній мірі функціонувала як об’єкт критичної інфраструктури.

Начальник Головного управління Володимир Тараторін зазначив, що, незважаючи на те, що з березня сервісні центри працювали в особливих умовах, однак в області забезпечено виконання всіх завдань та функцій, покладених на органи Пенсійного фонду України.

Аналізуючи окремі факти порушень, що прозвучали в доповідях, Володимир Тараторін висловив вимогу щодо підвищення особистої відповідальності керівників підрозділів за недотримання термінів розгляду звернень громадян, за недоліки в роботі «гарячих» телефонних ліній, за підтримання єдиного корпоративного стилю в оформленні приміщень та одязі фахівців.

Одним із робочих питань став огляд виконання управлінням по роботі з персоналом покладених на структурний підрозділ завдань.

 

Довідково: протягом півріччя Головним управлінням в повному обсязі забезпечено стабільне фінансування та виплату пенсій 427,1 тис. одержувачів пенсійних виплат.

У результаті перерахунків і підвищень середній розмір трудової пенсії на Полтавщині на 01.07.2020 досяг 3217 грн, що на 13,3% (на 378 грн) більше, порівняно з аналогічним періодом минулого року. Середня виплата пенсіонерів силових структур, у порівнянні з відповідним минулорічним періодом, зросла на 12,04% (на 610 грн) і становить 5269 грн.

За звітний періоду на прийом до фахівців Головного управління звернулося 157 тис. осіб, у тому числі стаціонарно – понад 33 тис., дистанційно – близько 3 тис., на виїзних прийомах – 93 особи. У цілому відділами обслуговування громадян надано близько 194 тис. різноманітних послуг.

 

P1200146 1024x768 - Підсумки півріччя: пенсійне забезпечення та обслуговування, електронні новації, звернення та особливості роботи з персоналомP1200144 1024x768 - Підсумки півріччя: пенсійне забезпечення та обслуговування, електронні новації, звернення та особливості роботи з персоналом

background Layer 1