Пропустити навігацію

Борги до Пенсійного фонду нарощуються – втрачається страховий стаж

Беззаперечно, основним показником результативної роботи Пенсійного фонду є регулярність та своєчасність виплати пенсій. Для цього щодня триває кропітка робота по акумуляції коштів до пенсійного бюджету, левову частку якого становлять надходження від сплати єдиного внеску.

Серед іншого одним із факторів успішного наповнення бюджету є сплата боргів з усіх видів обов’язкових платежів. Тут важливими є дві складові – і економічна, і соціальна, адже через порушення роботодавцями фінансової дисципліни Пенсійний фонд недоотримує кошти, а працюючі особи втрачають страховий стаж для призначення пенсії. Причому доволі часто трапляються випадки, коли людині не вистачає рік чи навіть кілька місяців стажу для призначення пенсійної виплати.

Важливо усвідомлювати, що з кожним роком страховий стаж, необхідний для виходу на пенсію за віком, збільшується і буде становити у 2028-му  році не менше 35 років. У 2020-му році цей важливий соціальний показник становить 27 років, а зараховують до нього лише ті періоди, за які сплачені внески із заробітної плати у розмірі не меншому за мінімальний.

Невтішна статистика свідчить, що на 1 липня п. р. суб’єкти господарювання Полтавщини заборгували Пенсійному фонду 187,1 млн грн (йдеться про власні надходження, тобто ті, які адмініструє Фонд). У структурі заборгованості 152 млн грн (81%) – це заборгованість з відшкодування пільгових пенсій; 28 млн грн (15%) – борг зі сплати страхових внесків давно минулих років.

Тож працівники Пенсійного фонду Полтавщини звертаються до керівників підприємств і представників малого та середнього бізнесу, аби в черговий раз нагадати про обов’язковість розрахунків.

Сплатіть недоїмку по страхових і єдиному внесках та не ухиляйтесь від сплати обов’язкових платежів!

 

Довідково: Найбільшими боржниками Фонду є: ВАТ «Полтавський завод ГРЛ» – 45 млн грн, ВАТ БК «Букрос» – 35,5 млн грн, ПАТ «Тепловозоремонтний завод» – 19,6 млн грн, ДП ВО «Знамя» – 13,4 млн грн, ПАТ «АвтоКраз» – 12 млн грн.

 

BORG - Борги до Пенсійного фонду нарощуються – втрачається страховий стаж

background Layer 1