Пропустити навігацію

Про ситуацію у галузі пенсійного забезпечення у вересні 2020 року

У зв’язку із продовженням в Україні карантину сервісні центри Пенсійного фонду області у вересні продовжували працювати за тимчасово зміненим графіком (понеділок-четвер – з 10-00 до 19-00, п’ятниця – з 10-00 до 17-45) та приймали громадян за попереднім записом.

Фінансування пенсій у вересні здійснювалося у встановлені строки і завершилося 25 вересня.

У зв’язку з ухваленням змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2020 рік” щодо підвищення з 1 вересня мінімальної заробітної плати до 5 тисяч гривень, перерахунку підлягав мінімальний розмір пенсійних виплат для непрацюючих пенсіонерів, які досягли віку 65-ти років та мають тривали страховий стаж. На Полтавщині автоматизованим способом перераховано
73,1 тис. пенсій. Більшість з людей, які належать до згаданої категорії, у вересні одержали виплати, у середньому, на 40 грн вищі, ніж донині.

У результаті перерахунків і підвищень середній розмір трудової пенсії на Полтавщині з початку року збільшився на 330 грн і досяг 3 234 грн. Середній розмір пенсій представників силових структур нині становить 5 306 грн, що майже на 203 грн більше, ніжу січні.

Потреба на виплату пенсій і допомоги полтавським пенсіонерам з початку року зросла на 125,5 млн грн і у вересні досягла майже 1,5 млрд грн.

Начальник Головного управління Володимир Тараторін 11 вересня взяв участь в онлайнконференції для журналістів, яка проходила в рамках Всеукраїнського престуру «Електронні послуги Пенсійного фонду України». Друга частина заходу була зосереджена у м. Дніпрі, де акредитувалися не лише представники місцевих засобів масової інформації, а й запрошені з Полтавської, Сумської, Запорізької, Харківської, Донецької та Луганської (не окупованих) та Кіровоградської областей. Основною темою спілкування стали електронні сервіси Фонду «Автоматичне призначення пенсії» та «Мобільний за стосунок «Пенсійний фонд».

Послуга автоматичного призначення пенсії впроваджена з 1 липня і надається при досягненні особою пенсійного віку засобами вебпорталу Пенсійного фонду України з використанням кваліфікованого електронного підпису (КЕП). Сервіс дозволяє надати всю необхідну для призначення пенсії інформацію завчасно та провести перевірку наявних у Пенсійному фонді даних. З початку роботи сервісу в області призначено 188 пенсій в автоматичному режимі.

У вересні сплинув рік роботи відділу з ретроконверсії, який створений у Головному управлінні наприкінці минулого року. На 25 вересня відскановано майже 47 тисяч пенсійних справ із майже 407 тисяч, які підлягають переведенню в електронний формат.

background Layer 1