Пропустити навігацію

Про ситуацію у галузі пенсійного забезпечення у жовтні 2020 року

В сервісних центрах встановлено змінний графік роботи таким чином, щоб обслуговування та надання консультацій громадянам здійснювалось з 8 до 19 години в понеділок-четвер, з 8 до 17-45 – в п’ятницю. Прийом громадян здійснюється за попереднім записом.

Як свідчать статистичні дані, упродовж жовтня в області було призначено 1045 нових пенсій, проведено майже 3 тисячі індивідуальних перерахунків за заявами пенсіонерів. У залах обслуговування громадян з 1 жовтня надано близько 20 тисяч різноманітних послуг. З часу запровадження нового сервісу Фонду (1 липня 2020 року) автоматичним призначенням пенсії скористалися 218 громадян.

Один з найважливіших показників роботи Головного управління упродовж 9 місяців п.р., який був зафіксований на початку жовтня, – виконання планових завдань щодо надходження власних коштів, які адмініструються Пенсійним фондом України, – склав близько 114%. Це у числі іншого дозволило здійснювати фінансування пенсійних виплат своєчасно і в повному обсязі.

Зважаючи на те, що кінець виплатного періоду жовтня припав на вихідні дні, фінансування пенсій поточного місяця завершилося 23 жовтня. У цілому потреба на виплату соціальних гарантій в регіоні досягла в цьому місяці
1 млрд 470,1 млн грн.

На початку жовтня в області розпочалися комплексні заходи з оновлення фірмового корпоративного стилю пенсійних установ. З цією метою у центральному апараті Фонду за підтримки міжнародної організації USAID «Трансформація фінансового сектору» розроблено брендбук Пенсійного фонду України, який надалі використовуватиметься в роботі для оформлення точок обслуговування громадян (сервісних центрів), підготовки інформаційних та презентаційних матеріалів, оновлення інформаційних сторінок Головного управління в офіційних інтернет-ресурсах тощо.

Окрім того, у жовтні в області стартувала інформаційна кампанія щодо розповсюдження та популяризації відеороликів про електронні сервіси Фонду, які також були виготовлені Пенсійним фондом України у співпраці з Проєктом USAID «Трансформація фінансового сектору».

Тематична відеопродукція «Автоматичне призначення пенсії», «Електронна трудова книжка», «Мобільний застосунок «Пенсійний фонд», «Пенсійний калькулятор» стануть важливим джерелом інформації для мешканців Полтавщини, сприятимуть їх обізнаності та розширенню можливостей. Зокрема, щодо одержання пенсійних послуг незалежно від місця проживання. Триватиме кампанія до кінця поточного року і залучатиме такі канали комунікації, як телеканали, що висловили згоду на розміщення соціальної реклами, інформаційну сторінку Головного управління на вебпорталі Пенсійного фонду України, у соціальній мережі Facebook, інформаційні екрани у сервісних центрах Фонду а також у торгівельних центрах і банківських залах обслуговування громадян Полтави і Кременчука.

 

background Layer 1