Пропустити навігацію

Про результати роботи відділу з питань запобігання та виявлення корупції за 2020 рік

         В 2020 році працівниками Головного управління подано 1102 декларації, з них: 890 щорічних, 132 після звільнення, 68 перед звільненням та 12 декларацій кандидата на посаду.

       До Національного агентства з питань запобігання корупції направлено 1 повідомлення щодо неподання декларації типу «Після звільнення» колишнім працівником управління.

       Факти притягнення посадових осіб до адміністративної відповідальності за неподання/несвоєчасне подання декларації відсутні.

       З метою визначення рівня знань антикорупційного законодавства та законодавства про державну службу проведено тестування 704 державних службовців Головного управління. Отримані результати свідчать про гарний рівень знань.

      З 80 працівниками, які звільняються або призначаються проведено роз’яснювальну роботу щодо обмежень після припинення діяльності, пов’язаної з виконанням функцій держави та  подання декларацій.

      За звітний період згідно з планом-графіком проведено курси підвищення кваліфікації 513 державних службовців, де було проведено лекції та навчання з формування негативного ставлення до корупції. Шляхом самоосвіти 57 державних службовців пройшли онлайн-курси на сайті «Prometheus». Проведено 26 семінарів, нарад, лекцій, тощо серед державних службовців Фонду на актуальні теми з питань антикорупційного законодавства та електронного декларування. Надано 604 консультації, роз’яснення, допомоги щодо застосування антикорупційного законодавства та в заповненні відомостей декларації.

     Окрім того, головним спеціалістом відділу з питань запобігання та виявлення корупції проведено навчання, лекції, семінари тощо з 1816 працівниками Головного управління на антикорупційні теми.       

      Для моніторингу якості та оперативності обслуговування громадян, які звертаються до органів фонду області проведено 2 перевірки в громадських приймальнях відділів обслуговування громадян (сервісні центри) №12 та №15, порушення відсутні.

     Розглянуто 8 звернень стосовно корупційних дій працівників Головного та підвідомчих управлінь. В результаті проведеної роботи підтверджуючої інформації та  доказів про наявність корупційних правопорушень з боку працівників управління не виявлено.

     З нагоди міжнародного дня боротьби з корупцією між працівниками управління було розповсюджено інформаційно-роз’яснювальний буклет на тему «Викривачі» та як повідомити про корупцію.

background Layer 1