Пропустити навігацію

Підвищуємо поінформованість людей передпенсійного віку

До інформаційної кампанії з приводу навчання пенсійної грамотності майбутніх пенсіонерів 12 березня залучилися працівники п’яти осередків обслуговування громадян Полтавщини.

          Цього дня учнями «школи майбутнього пенсіонера» стали відвідувачі й відділення поштового зв’язку в Котельві, й Семенівської філії регіонального центру зайнятості, і сервісних центрів Фонду у Кобеляках та Великій Багачці. Найбільше слухачів було серед пацієнтів та медперсоналу Чорнухинської лікарні.

          У цілому близько 70-ти активних, сучасних, зацікавлених майбутніх пенсіонерів виявили бажання одержати знання щодо умов та порядку призначення пенсії, складових, які впливають на розмір майбутніх пенсійних виплат.

          Основний акцент працівники Головного управління на місцях зробили на ознайомлення з електронними сервісами вебпорталу Пенсійного фонду України (www.portal.pfu.gov.ua). Зокрема, людей навчали азам роботи в особистому кабінеті на порталі, методиці подання документів для автоматичного призначення пенсії із застосуванням КЕП, розповіли, яким чином можна отримати кваліфікований електронний підпис, що вкрай необхідний для дистанційного спілкування.

          Також майбутні клієнти Фонду мали можливість самостійно зробити розрахунок пенсійної виплати за допомогою сервісу “Пенсійний калькулятор”.

 

          Нагадаємо! Сервіс “Пенсійний калькулятор” дає змогу розрахувати пенсію за віком згідно із статтями 26, 27, 28, 29 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”. При обчисленні страхового стажу та заробітної плати використовуються дані, що містяться в електронних реєстрах Пенсійного фонду України.

          Для врахування періодів трудової діяльності та інших періодів, що враховуються до стажу роботи для призначення пенсії, користувачам додатково надана можливість їх ручного введення.

Inshe 3 - Підвищуємо поінформованість людей передпенсійного віку

background Layer 1