Пропустити навігацію

Увага! Змінився порядок виплати допомоги на поховання

Zastavka 2 e1617277673784 - Увага! Змінився порядок виплати допомоги на похованняЗ 1 квітня 2021 року відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2020 року №1279 «Деякі питання організації виплати пенсій та грошової допомоги» змінився порядок виплати органами Пенсійного фонду України допомоги на поховання та недоотриманої пенсії у зв’язку зі смертю пенсіонера. Відсьогодні зазначені виплати будуть здійснюватися виключно через банківські установи.

При зверненні до відділу обслуговування громадян (сервісного центру) за отриманням допомоги на поховання або недоотриманої пенсії необхідно надати такі документи:

– заяву про виплату допомоги на поховання;

– документ, що посвідчує особу заявника та його ідентифікаційний номер;

– свідоцтво про смерть пенсіонера та витяг з державного реєстру актів цивільного стану громадян про смерть для отримання допомоги на поховання або довідку про смерть пенсіонера;

– інформацію про реквізити банківського рахунку, відкритого на особу, що звернулась за отриманням послуги;

– документи, що підтверджують поховання за власний рахунок (в разі смерті військового пенсіонера);

У разі відсутності в одержувача поточного рахунку, виплата допомоги на поховання або недоотриманої пенсії може здійснюватися шляхом переказу коштів одержувачу через АТ “Державний ощадний банк України” (послуга «Швидка копійка»).

 

background Layer 1