Пропустити навігацію

Тривають зустрічі з представниками територіальних громад

Сьогодні, 6 травня, керівники сервісних центрів у Кобеляках та Нових Санжарах провели робочі зустрічі з представниками об’єднаних територіальних громад з метою узгодження питань щодо переведення з 1 вересня п. р. виплати пенсій через уповноважені банки.

Начальник відділу обслуговування громадян №5 Володимир Дрига зустрівся з уповноваженою особою Кунівського округу апарату Виконавчого комітету Кобеляцької міської ради Оксаною Волошко. Вони розглянули можливі шляхи інформування населення та соціальних працівників 5-ти населених пунктів через представників округу про зміни порядку виплати і доставки пенсій.

Очільниця сервісного центру в смт Нові Санжари Тетяна Манько провела зустрічі з головою Нехворощанської ОТГ Віктором Дубовичем та головою Драбинівської ОТГ Тетяною Лєсковою. Тетяні Лєсковій надано тематичні роздаткові матеріали для розміщення в громаді, а з Віктором Дубовичем обговорено питання зручності отримання пенсіонерами громади пенсій через банківські установи. Вирішили узгодити з представниками банків можливість встановлення банкомату в селі Нехвороща.

 

Нагадаємо, що відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 29.03.2021 року №277 «Про додаткові заходи щодо організації виплати і доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України», змінюється порядок виплати пенсій. Відповідно до урядового рішення з 1 вересня 2021 року пенсійні виплати в Україні будуть нараховуватися на банківські рахунки.

За місцем фактичного проживання зможуть отримувати пенсії та грошову допомогу лише найбільш уразливі категорії осіб, зокрема:

– люди з інвалідністю І групи;

– особи, які за висновком відповідної комісії не здатні до самообслуговування та потребують постійного стороннього догляду;

– люди, старші 80-ти років;

– одержувачі державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та допомоги на догляд.

Інші категорії пенсіонерів, які на сьогодні отримують виплати у відділеннях АТ «Укрпошта» або з доставкою додому листоношами, до 1 вересня 2021 року повинні  обрати один з уповноважених банків для здійснення подальшої виплати  пенсій.

Ter gromadi - Тривають зустрічі з представниками територіальних громад

background Layer 1