Пропустити навігацію

Для відвідувачів сервісних центрів у Лохвиці та Гадячі провели заняття на пенсійну тематику

        Для мешканців Лохвицької громади, які прийшли до відділу обслуговування громадян, 14 червня провела «пенсійний всеобуч» його очільниця Тетяна Шамкало.Вона розповіла про новації в пенсійному законодавстві, про можливість контролю за сплатою роботодавцем страхових внесків, та зарахуванням страхового стажу завдяки вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду (www.portal.pfu.gov.ua).

         Майбутнім пенсіонерам рекомендовано завчасно звертатись до сервісного центру для проведення попередньої правової оцінки документів, необхідних для призначення пенсії та скористатись послугою автоматичного призначення пенсії.

        У Гадячі, в місцевому сервісному центрі Фонду, теж відбулося заняття на пенсійну тематику. Фахівчиня відділу обслуговування громадян Неллі Малишкова у бесіді з відвідувачами зупинилася відразу на декількох актуальних питаннях, але найбільш докладно розповіла про сервіс “Автоматичне призначення пенсії” за допомогою якого громадяни, що досягли пенсійного віку, не будуть звертатися до органів Фонду – вся необхідна інформація надходитиме з реєстру застрахованих осіб.

         Обговорили також вимоги до страхового стажу, введення електронної трудової книжки, підтвердження стажу роботи у разі відсутності записів у трудовій книжці (у тому числі, за наявності виправлень, недописів, неповних записів тощо). Присутні отримали тематичні буклети.

       Щоб оцінити переваги автоматичного призначення пенсії, слід здійснити такі кроки:

  • авторизуватись на вебпорталі Пенсійного фонду за допомогою КЕП;
  • підготувати скановані копії документів (обов’язкових та тих, які особа вважає за необхідне додати для підтвердження права на доплати та пільги, а також тих, що можуть впливати на розмір призначеної пенсії);
  • у розділі «Щодо пенсійного забезпечення» заповнити атрибути анкети-заяви;
  • додати скановані копії документів;
  • підписати анкету-заяву електронним підписом (КЕП) та надіслати її до Пенсійного фонду.

Prezentatsiya 1 2 - Для відвідувачів сервісних центрів у Лохвиці та Гадячі провели заняття на пенсійну тематику

 

background Layer 1