Пропустити навігацію

Ситуацію на ринку праці Полтавщини розглядали члени профільної групи

Заступник начальника Головного управління Оксана Мисик 13 липня взяла участь у засіданні регіональної групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення. Вона представила учасникам засідання результати аналізу даних Реєстру застрахованих осіб, який адмініструє Пенсійний фонд України.

За останніми статистичними даними, кількість застрахованих осіб на Полтавщині протягом І кварталу п.р. майже не змінювалася та склала понад 386 тисяч осіб, – відзначила представниця Фонду.

До позитивних факторів віднесли й те, що за три перших місяці року відбулося зменшення на 12 тис., або на 12,5%, кількості застрахованих осіб, яким нараховується заробітна плата нижче встановленого законодавством мінімуму.

– В області намітилася тенденція щодо збільшення кількості працевлаштованих осіб, – розповіла Оксана Мисик і додала, що більш свідомими стали й роботодавці, оскільки на 8,2% зменшилася кількість керівників, які працюють за основним місцем роботи та яким нараховувалася заробітна плата на рівні та менше мінімальної. У січні їх кількість становила 1,8 тис. осіб, а в березні – 1,6 тис.осіб.

Як підсумок зазначалося, що спільні заходи по легалізації, які вживали представники трьох причетних служб, дали змогу залучити до бюджету Фонду майже 4568 млн грн надходжень від єдиного внеску, що на 25,6% більше відповідних показників 2020 року.

Prezentatsiya  - Ситуацію на ринку праці Полтавщини розглядали члени профільної групи

background Layer 1