Пропустити навігацію

«Тіньова» заробітна плата: інформуємо, роз’яснюємо, контролюємо

З 1 липня 2021 року у Полтавській області здійснюються заходи державного контролю за додержанням законодавства про працю щодо виявлення неоформлених трудових відносин у суб’єктів господарювання, які мають високі ризики використання незадекларованої праці.

Здійснюють контрольні заходи установи, на яких покладені відповідні функції – регіональні управління Держпраці та Державної податкової служби.

Головне управління Пенсійного фонду України в Полтавській області виконує просвітницько-інформаційну місію у процесі детінізації ринку праці. Контролюючим органам постійно надаються результати аналітично-моніторингових досліджень, які формуються Пенсійним фондом України на підставі даних Реєстру застрахованих осіб, де зберігаються відомості про заробітну плату та сплачені внески всіх застрахованих осіб.

Перевірити інформацію про сплату внесків та зарахування стажу можна дистанційно – через вебпортал Пенсійного фонду України (http://portal.pfu.gov.ua). Кожний зареєстрований користувач цього зручного сервісу, який має кваліфікований електронний підпис, має змогу постійно контролювати свого роботодавця, перевіряти розмір своєї офіційної заробітної плати, сплату страхових внесків, період загального страхового стажу та отримувати багато іншої корисної інформації з соціального і пенсійного забезпечення.

 

Zvernennya - «Тіньова» заробітна плата: інформуємо, роз’яснюємо, контролюємо

background Layer 1