Пропустити навігацію

На Полтавщині завершили перерахунки пенсій військових

  Як свідчить статистика, нині на обліку в Головному управлінні Пенсійного фонду України в Полтавській області перебуває 21619 осіб, пенсії яким призначені згідно із Законом України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб”. Середній розмір пенсії зазначеної категорії громадян на 1 липня 2021 року становив 5725 грн, що на 456 грн більше, порівняно з аналогічним періодом минулого року.

 

          На виконання постанови Кабінету Міністрів України “Про додатковий соціальний захист окремих категорій осіб” від 14 липня 2021 року у Головному управлінні Пенсійного фонду України в Полтавській області провели перерахунок пенсій колишніх військовослужбовців з 1 липня п.р.. У наступному місяці вони зможуть отримати виплати за липень і за серпень.

          Відповідно до урядового рішення з 1 липня 2021 р. особам, яким призначено пенсію до 1 березня 2018 р. за Законом України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб” (далі – Закон) (крім військовослужбовців строкової служби), встановлюється щомісячна доплата в сумі 2000 гривень до розмірів їх пенсій, призначених до 1 березня 2018 р.. Причому зазначена щомісячна доплата враховується під час подальших підвищень розмірів пенсій, призначених відповідно до статей 13, 21 і 36 Закону.

          Особам, яким після 1 березня 2018 р. призначено (поновлено) пенсію, розмір якої обчислено відповідно до статей 13, 21 і 36 Закону (крім військовослужбовців строкової служби) з грошового забезпечення, визначеного станом на 1 березня 2018 р. або до цієї дати, теж встановлюється щомісячна доплата в 2 тисячі.

          У разі, якщо щомісячний розмір пенсійних виплат зазначених вище осіб не досягає 3854 гривень, їм встановлюється щомісячна доплата до пенсії в сумі, якої не вистачає до зазначеного розміру. Тобто, мінімальна пенсійна виплата військових відтепер становитиме 3 854 гривень.

          На Полтавщині з 1 липня перераховані пенсії 17967 осіб, що становить 83% від загального контингенту отримувачів соціальних гарантій відповідно до Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб». У результаті середнє підвищення склало понад 1580 грн, а додаткова потреба в коштах на виплату пенсій в регіоні з 1 серпня зросте на 28,4 млн. грн.

 

background Layer 1