Пропустити навігацію

«Школа майбутніх пенсіонерів» у Полтаві

Для мешканців обласного центру 29 липня провела заняття “школи майбутнього пенсіонера» заступник начальника відділу обслуговування громадян №12 Тетяна Курило.        Представниця Головного управління надала присутнім загальну інформацію щодо електронних сервісів Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua) та зупинилася на одній темі – автоматичному призначенню пенсій. Вона повідомила наступне:

– послуга надається засобами вебпорталу з використанням кваліфікованого електронного підпису (КЕП). Користувач, який не є пенсіонером та який авторизувався на вебпорталі Фонду за допомогою КЕП здійснює наступні кроки:

– заповнює атрибути анкети (заяву; загальні дані; дані документу, що посвідчує особу; адресу проживання та реєстрації; дані щодо обраного способу виплати призначеної пенсії та отримання пенсійного посвідчення);

– додає скановані копії документів (обов’язкові та ті, які вважає за необхідне надати) для підтвердження його права на певні доплати та пільги);

– підписує анкету-заяву КЕП та надсилає її до органу Фонду.

Сервіс, про який йшлося на зустрічі, дозволяє надати всю необхідну для призначення пенсії інформацію завчасно та провести перевірку наявних у Пенсійному фонді даних.

1 5 - «Школа майбутніх пенсіонерів» у Полтаві

background Layer 1