Пропустити навігацію

На робочій зустрічі обговорили питання пенсійного забезпечення військовослужбовців

Сьогодні, 3 серпня, начальник Головного управління Володимир Тараторін та його перший заступник Володимир Носенко провели робочу зустріч з представниками Громадської ради при обласній державній адміністрації. Участь в нараді також взяли керівники профільних підрозділів Головного управління Фонду Світлана Каплацька, Валентина Омельченко та Тамара Решетняк.

Голова Громадської ради Олександр Дербеньов та член комісії ради Олександр Баленко порушили питання пенсійного забезпечення представників силових структур. Говорилось, зокрема, про перерахунки пенсій військовослужбовцям в зв’язку зі зміною грошового забезпечення, порядок виконання судових рішень та черговість виплати заборгованості, обмеження розмірів пенсійних виплат окремим категоріям пенсіонерів, виплату допомоги на поховання та ін.

Також представники Фонду роз’яснили порядок застосування змін, які відбулися в законодавстві з 1 липня 2021 року відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про додатковий соціальний захист окремих категорій осіб» від 14 липня 2021 року №713.

 

Довідково: відповідно до постанови Кабінету Міністрів України “Про додатковий соціальний захист окремих категорій осіб” від 14 липня 2021 року №713 проведені перерахунки пенсій колишніх військовослужбовців з 1 липня 2021 р.. Тобто,  особам, яким призначено пенсію до 1 березня 2018 р. за Законом України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб” (далі – Закон) (крім військовослужбовців строкової служби), встановлюється щомісячна доплата в сумі 2000 гривень до розмірів їх пенсій, призначених до 1 березня 2018 р. Зазначена щомісячна доплата враховується під час подальших підвищень розмірів пенсій, призначених відповідно до статей 13, 21 і 36 Закону.

Особам, яким після 1 березня 2018 р. призначено (поновлено) пенсію, розмір якої обчислено відповідно до статей 13, 21 і 36 Закону (крім військовослужбовців строкової служби) з грошового забезпечення, визначеного станом на 1 березня 2018 р. або до цієї дати, теж встановлюється щомісячна доплата в 2 тисячі.

У разі, якщо щомісячний розмір пенсійних виплат зазначених вище осіб не досягає 3854 гривень, їм встановлюється щомісячна доплата до пенсії в сумі, якої не вистачає до зазначеного розміру. Тобто, мінімальна пенсійна виплата військових відтепер становитиме 3 854 гривень.

 

IMG20210803100423 - На робочій зустрічі обговорили питання пенсійного забезпечення військовослужбовців

 

background Layer 1