Пропустити навігацію

Про результати роботи відділу з питань запобігання та виявлення корупції за 9 місяців 2021 року

Запорукою успішного виконання завдання із мінімізації проявів корупції є забезпечення належного рівня знань антикорупційного законодавства. Для створення ефективної та дієвої системи запобігання і протидії проявам корупції, мінімізації ризиків їх виникнення в Головному управлінні Пенсійного фонду України в Полтавській області протягом січня – вересня 2021 року проведено ряд заходів спрямованих на обізнаність працівників управління щодо основних вимог антикорупційного законодавства.

Для запобігання виникненню корупційних або пов’язаних з корупцією порушень проведено 12 семінарів, нарад, лекцій з працівниками Головного управління та працівниками з віддаленими робочими місцями, на вебпорталі Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області в розділі «Запобігання корупції» розміщено 2 інформації антикорупційного напрямку та надано 228 індивідуальних консультацій щодо правильності заповнень електронних декларацій, подання повідомлень про зміни в майновому стані, запобігання виникненню конфлікту інтересів, суміщення та сумісництва тощо.

На виконання вимог статті 51-2 Закону України «Про запобігання корупції», Порядку перевірки факту подання суб’єктами декларування декларацій та повідомлення Національного агентства з питань запобігання корупції про випадки неподання чи несвоєчасного подання таких декларацій, забезпечено 100% проведення перевірок факту подання 971 декларації, з них: 830 щорічних, 69 після звільнення, 38 перед звільненням та 34 декларації кандидата на посаду.

Станом на 01.10.2021 повідомлень до Національного агентства з питань запобігання корупції щодо неподання або невчасного подання декларації не направлялось.

Факти притягнення посадових осіб до адміністративної відповідальності за неподання/несвоєчасне подання декларації відсутні.

З працівниками, які призначаються або звільняються проведено роз’яснювальну роботу щодо необхідності подання декларації типу кандидата на посаду, перед звільненням та після звільнення, обмежень після припинення діяльності, пов’язаної з виконанням функцій держави та подання декларацій.

Постійно здійснюється контроль за дотриманням працівниками управління своєчасного повідомлення Національного агентства з питань запобігання корупції про суттєві зміни у майновому стані.

З метою виявлення причин, що призводять чи можуть призвести до вчинення корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень проведено дослідження розпорядчих документів, що видаються Головним управлінням, в тому числі з основної діяльності, адміністративно-господарської та кадрових питань.

Забезпечено можливість повідомлення про випадки корупційних та пов’язаних з корупцією правопорушень працівниками Головного управління шляхом застосування спеціальних комунікаційних каналів, в тому числі через інформаційну сторінку веб-порталу Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області, спеціальну телефонну лінію та електронну поштову адресу.

З початку року розглянуто 7 звернень стосовно корупційних дій працівників Головного управління. В результаті проведеної роботи підтверджуючої інформації та доказів про наявність корупційних правопорушень з боку працівників управління не виявлено. Заявникам надано відповіді.

Організовано проведення 18 спеціальних перевірок щодо осіб, які претендують на зайняття посад, які передбачають зайняття відповідального або особливо відповідального становища, та посад з підвищеним корупційним ризиком.

За період з січня по вересень 2021 року в органах Фонду області виявлено та врегульовано 4 випадки виникнення потенційного конфлікту інтересів у працівників управління шляхом виданням наказів щодо усунення осіб від виконання службових обов’язків і передачі повноважень іншим посадовим особам та зовнішнього контролю.

Проведені відповідні заходи дозволили мінімізувати виникнення корупційних правопорушень в діяльності Головного управління.

background Layer 1