Пропустити навігацію

Учасникам Міжнародної науково-практичної конференції розповіли про електронні трудові книжки

        За ініціативи керівництва Полтавського фахового коледжу Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого 2 грудня відбулася VI Міжнародна науково-практична конференція «Право і суспільство: актуальні питання і перспективи розвитку». Від Головного управління участь в онлайн-заході взяв Сергій Павлиш – начальник відділу формування електронних книжок управління інформаційних систем та електронних реєстрів.

         Цього року в роботі конференції взяли участь більше 200 учасників, серед яких науковці, аспіранти, студенти та практичні працівники з України та зарубіжних держав, зокрема, із Азербайджану, Польщі, Литви, Ботсвани та Марокко.

         У ході пленарного засідання Сергій Павлиш висвітлив тему «Як правильно оцифрувати відомості про трудову діяльність працівників?» Він зауважив:

        – Вже зараз кожний українець може перевірити інформацію про записи у своїй трудовій книжці, починаючи з 2000 року, в особистому кабінеті на вебпортал Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua).

         Демонструючи мультимедійну презентацію та розповідаючи про особливості оцифрування трудових книжок, фахівець Фонду наголосив, що електронна трудова книжка дає можливість органам Пенсійного фонду призначати людині пенсію автоматично (без звернення) та збирання документів за всю її трудову діяльність. Тобто, як в усіх цивілізованих країнах, коли настає право на соціальну виплату/пенсію, держава інформує про можливість її отримання та розрахунковий розмір.

 555 P - Учасникам Міжнародної науково-практичної конференції розповіли про електронні трудові книжки

background Layer 1