Пропустити навігацію

ВІДБУЛОСЯ СПІЛКУВАННЯ З РЕГІОНАЛЬНИМИ МЕДІА ПОЛТАВЩИНИ

Перший заступник начальника Головного управління Володимир Носенко 22 грудня висвітлив для представників регіональних медіа проміжні підсумки роботи пенсійної галузі Полтавщини упродовж 2023 року. Брифінг відбувся в пресцентрі обласної військової адміністрації.

У числі основних функцій, які нині покладаються на фахівців Пенсійного фонду, Володимир Носенко назвав перш за все пенсійне забезпечення громадян, надання страхових виплат і соціальних послуг, нарахування і виплату житлових субсидій і пільг. Він повідомив:

  • Наразі різного виду соціальними виплатами на Полтавщині охоплено близько 560-ти тис. осіб, що становить третину населення.

У виступі йшлося, що упродовж року проведені всі заплановані перерахунки, відбулася індексація пенсій на 19,7%, підвищені розміри мінімальних пенсій та мінімальних пенсійних виплат. За попередніми даними, середня пенсія в області упродовж року зросла на 672,8 грн.

Представник Фонду зауважив, що загальна сума коштів, спрямованих з початку року на виплату пенсій, склала 25,4 млрд грн. У формі житлових субсидій і пільг мешканці Полтавщини одержали від держави 1,9 млрд грн. Сума соціальних страхових виплат у нашій області до кінця року досягне понад 852,5 млн грн.

Запитання, які поставили присутні на брифінгу журналісти, стосувалися переважно особливостей нарахування і виплати житлових субсидій.

 

Довідково: до соціально вразливих категорій належать 411 тис. пенсіонерів із середньою пенсією 5179 грн, 97,9 тис. одержувачів субсидій із середньою виплатою 1462 грн,46,5 тис. пільговиків, які отримують, у середньому, 1533 грн. Близько 4,5 тис. осіб забезпечені страховими виплатами, в середньому, на суму 4539 грн.

Bryfing 300x225 - ВІДБУЛОСЯ СПІЛКУВАННЯ З РЕГІОНАЛЬНИМИ МЕДІА ПОЛТАВЩИНИ

background Layer 1