Пропустити навігацію

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ОХОРОНИ ПРАЦІ І ФУНКЦІЇ ПРАЦІВНИКІВ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ

«Дбаємо про безпечну та здорову працю в умовах зміни клімату» – така тема цьогорічного Всесвітнього дня охорони праці, який відзначається 28 квітня.

Оскільки охорона праці як функція перейшла до Пенсійного фонду у спадок від Фонду соціального страхування, то зрозуміло, що сьогодні привертати увагу суспільства, органів державної влади, суб’єктів господарювання до питань охорони праці, запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням повинні працівники пенсійної галузі.

Загалом протягом першого кварталу нинішнього року фахівці Головного управління надали 285 консультацій страхувальникам щодо розслідування нещасного випадку, оформлення відповідних документів, розроблення профілактичних заходів тощо. За фактом нещасного випадку працівники Фонду стали членами 105-ти комісій з їх розслідування. На 42-х підприємствах допомогли у впровадженні системи управління охороною праці та розробленні відповідних нормативних актів. Зустрічі, бесіди, методичні рекомендації…

Нині, зустрічаючись з трудовим колективами Полтавщини, фахівці Фонду з’ясовують, як зміна погодних умов впливає на умови праці, підвищує ризик професійних захворювань та аварій. При цьому згадуються і тепловий стрес, і забруднення повітря, і УФ-випромінювання та інші екстремальні погодні явища.

Den ohorony pratsi 300x225 - ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ОХОРОНИ ПРАЦІ І ФУНКЦІЇ ПРАЦІВНИКІВ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ

background Layer 1