Пропустити навігацію

Електронне пенсійне посвідчення – сучасний технологічний інструмент

Відтепер за допомогою електронного пенсійного посвідчення можна не лише отримати пенсію, а швидко сплатити за комунальні послуги через інтернет, розрахуватись за покупки в магазині та мати доступ до безлічі інших онлайн-послуг.
Електронне пенсійне посвідчення (ЕПП) – це також надійний ключ для повноцінного користування всіма державними електронними сервісами. Електронне посвідчення містить електронний цифровий підпис, за допомогою якого людина фактично дистанційно підтверджує особу і може подавати заяви та запити до органів Пенсійного фонду України, не відвідуючи їх особисто, а виключно через мережу інтернет.
Отримати таке посвідчення мають можливість всі категорії пенсіонерів, які отримують пенсійні виплати через Державний Ощадний банк України. Воно може використовуватися як платіжна картка до кінця строку її дії (але не більше трьох років), у тому числі у разі закінчення терміну призначення пенсії. У разі продовження строку призначення пенсії, встановлення інвалідності або продовження її на новий термін, виготовлятимуть нове електронне пенсійне посвідчення.
Щоб оформити такий пенсійний документ необхідно звернутися до Пенсійного фонду за місцем перебування на обліку та написати заяву, а також надати паспорт, ідентифікаційний код і фотографію розміром 30*25 мм.
Разом з електронним пенсійним посвідченням, яке виготовляється безкоштовно протягом 30 робочих днів з дня прийняття заяви, банк буде видавати інструкцію з його використання.

background Layer 1