Пропустити навігацію

Працюємо над розширенням спектру пенсійних послуг

 P1170934 1024x683 - Працюємо над розширенням спектру пенсійних послугНа засіданні колегії Головного управління Пенсійного фонду області, яке відбулося 18 липня, розглянули підсумки роботи пенсійної галузі у
І півріччі 2018 року та роль комунікацій для підвищення ефективності діяльності.

– Одним з найголовніших пріоритетів нашої роботи залишається якість та доступність для громадян послуг, що надаються органами Фонду, – сказав начальник Головного управління Володимир Тараторін, розпочинаючи брифінг для представників мас-медіа перед початком колегії, – Це стосується перш за все створення віддалених р обочих місць у об’єднаних територіальних громадах, центрах надання адмінпослуг, прозорих офісах.

З початку року кількість віддалених робочих місць працівників Фонду зросла в області з 34 до 42. Враховуючи підрозділи обслуговування територіальних управлінь, загальна кількість точок доступу до пенсійних послуг складає нині 72.P1170927 1024x683 - Працюємо над розширенням спектру пенсійних послуг

– Сьогодні опрацьовується можливість створення віддалених робочих місць незалежно від адміністративно-територіального розподілу, в населених пунктах з населенням більше двох тисяч осіб, з урахуванням їх зручного розташування, – додав В.Н. Тараторін.

У порядку денному колегії йшлося також про запровадження єдиних стандартів і технології обслуговування громадян та перехід на електронний документообіг під час виплати пенсій.

Зважаючи на те, що основний акцент у роботі Фонду протягом півріччя був зроблений на заходи щодо легалізації заробітної плати і зайнятості населення, на колегію запросили одного з основних партнерів по детінізації доходів – фіскальну службу.

Вже три місяці поспіль органи Пенсійного фонду області активно працюють над виконанням доручення Віце-прем’єр-міністра України щодо дотримання законодавства про працю в частині легалізації зайнятості населення та заробітної плати. Позитивними здобутками у цьому напрямку є перевиконання плану з надходження коштів, адміністрування яких здійснюють органи Фонду, на 116% та зменшення майже на 7 тис. кількості працівників, яким виплачується заробітна плата менше законодавчо встановленого рівня.

background Layer 1