Пропустити навігацію

Керівники галузей освіти, медицини і культури ознайомилися з результатами моніторингу

Заступник начальника Головного управління Оксана Мисик 5 жовтня на нараді у заступника голови облдержадміністрації Олега Пругла представила результати моніторингу страхувальників, які у червні п.р. нарахували заробітну найманим працівникам менше законодавчо встановленого мінімуму за умови відпрацювання повного місяця та повного робочого дня.
Участь у засіданні, присвяченому стану реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати, взяли також керівники регіональних установ та закладів освіти, медицини, культури та туризму. Вони інформували про проблеми, пов’язані з оплатою праці, в умовах підвищення мінімальної заробітної плати.

P1180218 1024x683 - Керівники галузей освіти, медицини і культури ознайомилися з результатами моніторингу
– Найнижчий рівень заробітної плати та недотримання керівниками мінімальних гарантій в оплаті праці спостерігається в галузі охорони здоров’я та надання соціальної допомоги, – зауважила О.І. Мисик. – Частка працівників, які отримують заробітну плату нижче мінімального розміру, становить у цій сфері 15,3% від кількості людей, що працюють.
Аналізуючи ситуацію на ринку праці, яка склалася в області, і наводячи дані реєстру застрахованих осіб, заступник начальника Головного управління акцентувала увагу присутніх на правильності заповнення щомісячних звітів, що подаються платниками внесків до Пенсійного фонду.

P1180225 1024x683 - Керівники галузей освіти, медицини і культури ознайомилися з результатами моніторингу
– Помилкою, яка найчастіше повторюється по закладах освіти, охорони здоров’я та надання соціальної допомоги і установах культури, є відсутність позначки «неповний робочий час», – наголосила Оксана Мисик.
Результатом засідання стало прийняття рішення щодо необхідності проведення перевірок страхувальників небюджетної сфери, у яких відбулося суттєве зменшення чисельності штатних працюючих. Так, на таких сільськогосподарських підприємствах, як ТОВ Юнігрейн-Агро та СТОВ «Вишневе-Агро» протягом місяця кількість працівників скоротилася відповідно на 199 і 750.

background Layer 1