Пропустити навігацію

За ключовими показниками в Полтавській області склалася сприятлива ситуація у сфері зайнятості населення»

На нараді у голови Полтавської облдержадміністрації 8 жовтня розглядалося питання “Про активізацію в області роботи щодо легалізації заробітної плати та зайнятості населення”. Зважаючи на те, що основний доповідач – керівник регіонального Управління Держпраці у Полтавській області – у своєму виступі посилався на результати співпраці з Головним управлінням Пенсійного фонду області, Володимир Тараторін як очільник пенсійної галузі приєднався до висвітлення спільних проблем детінізації ринку праці.

Golovko aparatna 2 ODA 1024x683 - За ключовими показниками в Полтавській області склалася сприятлива ситуація у сфері зайнятості населення»
– Сьогодні ні для кого не є таємницею, що працівники Фонду підтримують в актуальному стані та щомісячно аналізують відомості з реєстру застрахованих осіб. За результатами моніторингу до відповідних установ з початку року направлено сигнальну інформацію по 4,4 тис. страхувальниках щодо нарахування заробітної плати у розмірі менше мінімальної та про ряд інших порушень, – констатував В.Н. Тараторін.

Volodymyr Taratorin aparatna ODA 08 10 18 1024x682 - За ключовими показниками в Полтавській області склалася сприятлива ситуація у сфері зайнятості населення»

Він звернув увагу на те, що за ключовими показниками в Полтавській області склалася сприятлива ситуація у сфері зайнятості населення. Зокрема, йшлося про сталу динаміку зростання кількості застрахованих осіб; про позитивне співвідношення працевлаштованих і звільнених працівників; про зростання фонду оплати праці страхувальників, які декларують заробітну плату найманих працівників; про збільшення на 30% надходження власних доходів до бюджету Фонду; а також про зростання середньої заробітної плати застрахованих осіб, з якої сплачується єдиний внесок, до 8523 грн.

background Layer 1