Пропустити навігацію

У Головному управлінні відбулося засідання колегії

Засідання колегії Головного управління, на якому розглядалися підсумки роботи пенсійної галузі області протягом 9 місяців нинішнього року, відбулося 17 жовтня. Колегії передував брифінг для представників регіональних ЗМІ.
Начальник Головного управління В.Н. Тараторін перш за все акцентував увагу присутніх на виваженому підході до внутрішньої реорганізації органів Фонду області, яка не повинна негативно вплинути на якість обслуговування громадян.P1180296 1024x683 - У Головному управлінні відбулося засідання колегії
У рамках обговорення основних здобутків йшлося про те, що з початку року на Полтавщині з 34 до 46 зросла кількість віддалених робочих місць (агентських пунктів) у об’єднаних територіальних громадах, центрах надання адмінпослуг, прозорих офісах, де надається увесь спектр пенсійних послуг.
В основній доповіді роль працівників Фонду у процесах детінізації ринку праці була визначена досить вагомою, адже за ключовими показниками в Полтавській області склалася сприятлива ситуація у сфері зайнятості населення. Зокрема, відзначалася стала динаміка зростання кількості застрахованих осіб, позитивне співвідношення працевлаштованих і звільнених працівників, зростання фонду оплати праці страхувальників, які декларують заробітну плату найманих працівників. Наголошувалося також, що надходження власних доходів до бюджету Фонду збільшилися у порівнянні з відповідним періодом минулого року на 30%.

P1180286 1024x683 - У Головному управлінні відбулося засідання колегії
На колегії також розглянули питання про стан правової роботи в органах Фонду області. Цей складний і дуже відповідальний напрямок спрямований на скорочення заборгованості по платежах до бюджету Фонду та дотримання вимог чинного законодавства в сфері пенсійного забезпечення. Так, комплексні заходи з з примусового стягнення коштів на користь Фонду дозволила отримати та адресувати одержувачам пенсій 6,8 млн.грн.

P1180305 1024x683 - У Головному управлінні відбулося засідання колегії
У числі завдань, які члени колегії запланували на найближчу перспективу, стала комплексна багатоступенева інвентаризація пенсійних справ, під час якої кожний документ і довідку слід детально перевірити, поновити, технічно обробити та залучити до електронного документообігу в єдиній системі Пенсійного фонду України.

background Layer 1