Пропустити навігацію

Прес-реліз для представників ЗМІ щодо результатів роботи пенсійної галузі області протягом 9 місяців 2018 року

З початку нинішнього року робота органів Пенсійного фонду області була спрямована на забезпечення стабільності пенсійних виплат, адже обсяги кош-тів, які використовуються у пенсійній системі України в цілому і в Полтавській області зокрема, постійно збільшуються. Минулорічного вересня загальна сума виплачених в області пенсій склала 849,7 млн. грн., а у вересні поточного року досягла 1,132 млрд. грн.
На даний час пенсійним забезпеченням в області охоплено понад 436 тис. громадян, з яких близько 9 тис. внутрішньо переміщених осіб.
Середній розмір трудової пенсії в регіоні з початку року суттєво не змінився і становить 2414 грн., а от середня виплата представників силових структур внаслідок проведених перерахунків і підвищень, в порівнянні з початком року, зросла на 1211 грн. і досягла 4019 грн. Для виплат перерахованих пенсій колишніх військовослужбовців додатково знадобилося понад 105 млн грн.
З 1 липня п.р. максимальний розмір пенсії в Україні становить 14350 грн., мінімальний — 1435 грн. Із загального числа пенсіонерів Полтавщини 6573 особи одержують пенсію нижче прожиткового мінімуму, 21595 осіб – у розмірі прожиткового мінімуму, у 409,3 тис. осіб розмір пенсії перевищує прожитковий мінімум.
Є на Полтавщині люди літнього віку, які тривалим страховим стажем і високими заробітками забезпечили собі високі пенсійні виплати. Так, близько 3 тис. громадян мають пенсію понад 10 тис. гривень. Від 5001 до 10000 гривень одержують 23,8 тис. осіб, від 4001 до 5000 гривень –21,3 тис. осіб.
У числі пенсіонерів налічується 80599 громадян, які продовжують працювати.
Протягом 9 місяців п.р. органами Фонду області призначено понад 11 тис. нових пенсій, проведено індивідуальний перерахунок пенсії 11,8 тис. громадян, встановлено пенсію за особливі заслуги перед Україною 246 особам.
У недалекому минулому в числі найважливіших напрямків діяльності органів Пенсійного фонду були різноманітні заходи з надходження платежів до пенсійного бюджету та погашення заборгованості з їх сплати. Наразі на перший план вийшли інші пріоритети – легалізація заробітної плати найманих працівників заради захисту прав застрахованих осіб. Це пов’язано з тим, що ядром численних перетворень і орієнтиром подальших кроків працівників Фонду є Реєстр державного соціального страхування, який згідно із законодавством ведеться Пенсійним фондом України з 1998 року. Використовуючи відомості даного Реєстру, органи Пенсійного фонду щомісячно здійснюють аналітично-моніторингові дослідження рівня оплати праці в області. Таким чином, зусилля працівників Фонду як прямо, так і опосередковано впливають на процес надходження єдиного соціального внеску, адміністрування якого здійснюють органи Державної фіскальної служби.
За результатами моніторингу до відповідних установ з початку року направлено сигнальну інформацію по 4,4 тис. страхувальниках щодо нарахування заробітної плати у розмірі менше мінімальної та про ряд інших порушень.
Аналіз свідчить, що за ключовими показниками в Полтавській області склалася сприятлива ситуація у сфері зайнятості населення. Зокрема, спостерігається стала динаміка зростання кількості застрахованих осіб (у серпні –426,7 тис. осіб, що на 11,6 тис. більше у порівнянні з початком року); позитивне співвідношення працевлаштованих і звільнених працівників (в середньому, по регіону щомісячно на 787 осіб працевлаштовується більше, ніж звільняється); зростання фонду оплати праці страхувальників, які декларують заробітну плату найманих працівників (на 28,3% більше порівняно з відповідним періодом минулого року); збільшення на 30% надходження власних доходів до бюджету Фонду; а також зростання середньої заробітної плати застрахованих осіб, з якої сплачується єдиний внесок, до 8523 грн.
Найнижчий рівень заробітної плати та недотримання керівниками мінімальних гарантій в оплаті праці спостерігається в галузі охорони здоров’я та надання соціальної допомоги. Частка працівників, які отримують заробітну плату нижче мінімального розміру, становить у цій сфері 15,3% від кількості людей, що працюють.
Окрім того, найбільш несвідомими у соціально-правовому аспекті виявилися фізичні особи-підприємці. Вони свідомо чи несвідомо усіляко ухиляються від сплати обов’язкових платежів, ігноруючи той факт, що першочерговою умовою одержання пенсійної виплати є набуття необхідного страхового стажу. Так, якщо на 1 жовтня п.р. загальна заборгованість недобросовісних платників до Пенсійного фонду становить 153,7 млн.грн., то частка фізичних осіб-підприємців у цій сумі – 93,9 млн.грн. або понад 61%.
Зміна підходів до обслуговування громадян, які звертаються до органів Пенсійного фонду, передбачає повне перезавантаження – і зміну технологій, і скорочення документообігу, і зміну підходів в організації роботи. Влітку запущено два нових сервіси Фонду – SMS-інформування про факт сплати(несплати) роботодавцем страхових внесків і зарахування(незарахування) відповідного періоду до стажу та дистанційна видача довідок з підтверджуючим QR-кодом про розмір пенсій, страховий стаж, заробітну плату й сплачені внески.
Однією з новацій, впроваджених минулого року, стало електронне пенсійне посвідчення. Віднедавна власником такого посвідчення може стати будь-який пенсіонер, який одержує пенсійні виплати через Державний Ощадний банк України. На сьогодні в Полтавській області вже понад 10 тис. громадян оформили цей унікальний документ, який, з одного боку, є пенсійним посвідченням, а з другого – платіжною банківською карткою. Він дає змогу не тільки отримати пенсію, оплатити послуги онлайн, а й повністю користуватися всіма державними електронними сервісами.
З початку року на Полтавщині з 34 до 46 зросла кількість віддалених робочих місць (агентських пунктів) у об’єднаних територіальних громадах, центрах надання адмінпослуг, прозорих офісах, де надається увесь спектр пен-сійних послуг.

background Layer 1