Пропустити навігацію

Обговорили шляхи покращення роботи по примусовому стягненню заборгованості

P1180337 1024x683 - Обговорили шляхи покращення роботи по примусовому стягненню заборгованості

Задля вирішення проблемних питань, які виникають у ході взаємодії органів державної виконавчої служби та Пенсійного фонду, 24 жовтня відбулася спільна нарада, участь в якій взяли заступник начальника Головного управління О.І. Мисик та керівник регіональної юридичної служби Фонду С.М. Каплацька.
До тем обговорення входили наступні: про виконання судових рішень щодо стягнення коштів на користь Пенсійного фонду, а також про стан реалізації урядової постанови щодо погашення заборгованості за рішеннями суду окремим категоріям громадян.
Представники Пенсійного фонду навели присутнім результати аналізу звітних даних щодо примусового стягнення боргів.
– На 1 жовтня підлягали примусовому виконанню майже 6 тис. виконавчих документів на загальну суму 60,6 млн.грн., в тому числі близько 1,7 тис. судових рішень на суму 48,5 млн.грн, – зауважила Оксана Мисик. При цьому реальне надходження коштів до Пенсійного фонду в цілому по області становить близько 27% сум, що підлягали стягненню.
У своєму зверненні до керівництва ДВС начальник юридичного підрозділу назвала основні проблеми, які негативно вплинули на процес примусового повернення боргів до пенсійного бюджету. У їх числі – зарахування коштів на інші рахунки та втрата документів; масове повернення виконавчих документів, які перебували на виконанні менше місяця; невжиття належних заходів, які вимагає Закон України «Про виконавче провадження» та ряд інших.
Наприкінці заходу учасники наради обмінялися думками з приводу підвищення ефективності спільної роботи.

background Layer 1