Пропустити навігацію

Мобілізовані зусилля пенсійної та фіскальної служб Полтавщини щодо наповнення бюджету Фонду

У рамках роботи, спрямованої на наповнення пенсійного бюджету, 14 листопада у Полтаві відбулася робоча зустріч керівників двох регіональних служб –Пенсійного фонду та Державної фіскальної служби.
Начальник Головного управління Фонду Володимир Тараторін констатував, що потреба на виплату пенсій в області дедалі зростає і, в середньому, становить 1 млрд. 117,7 млн. грн. на місяць. Разом з тим керівник пенсійної галузі зауважив, що фінансово-економічна ситуація на Полтавщині дозволяє забезпечити коштами, що надійшли в формі внесків від місцевих роботодавців, тільки 42,1% потреби. Цього виявляється замало для подальшого збільшення пенсійних виплат, анонсованих урядом.

P1180463 1024x683 - Мобілізовані зусилля пенсійної та фіскальної служб Полтавщини  щодо наповнення бюджету Фонду
– Зусилля, які ми спільно докладаємо, виявилися немарними, – наголосив В.Н. Тараторін. – Це дозволило за січень-жовтень нинішнього року на 104,4% виконати планові показники з надходження єдиного соціального внеску, але завдання ускладнюються, тому сьогодні ми стоїмо перед вибором більш ефективних шляхів поповнення бюджетів усіх рівнів, у тому числі й пенсійного.
У свою чергу представник керівництва фіскальної служби Жанна Кузнецова зауважила, що індикативний показник з єдиного соціального внеску, визначений нашій області на центральному рівні, в листопаді буде виконаний. Пропозиції, які висловило керівництво Головного управління Пенсійного фонду, щодо постійного моніторингу та аналізу фонду заробітної плати за статистичними даними обох установ, вона назвала слушними і запевнила у всебічній підтримці.

P1180458 1024x683 - Мобілізовані зусилля пенсійної та фіскальної служб Полтавщини  щодо наповнення бюджету Фонду
Наприкінці заходу учасники наради обмінялися думками з приводу вдосконалення спільної роботи і прийняли трьохстороннє звернення до роботодавців, суб’єктів господарювання та громадян Полтавщини, в якому закликають до відповідального виконання своїх громадянських та фінансових обов’язків.

background Layer 1