Пропустити навігацію

Полтавські чорнобильці запросили на конференцію керівників соціальних та медичних служб області

Питання, пов’язані з соціальним захистом, медичним обслуговуванням і пенсійним забезпеченням громадян, потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи, розглядалися 14 листопада на обласній конференції керівників профільних громадських організацій, яка відбулася в приміщенні облдержадміністрації.DSC 0030 1024x678 - Полтавські чорнобильці запросили на конференцію керівників соціальних та медичних служб області
Органи Пенсійного фонду представляв на цій зустрічі перший заступник начальника Головного управління Володимир Носенко. У його виступі йшлося про те, що сьогодні під опікою Фонду області понад 11,5 тис. осіб, які мають відповідний статус. З них 8141 отримують пенсію за віком, 3084 – по інвалідності, 2,8 тис. громадян – по інвалідності в розмірі відшкодування збитків, по втраті годувальника — 235 осіб.

20181114 101235 1024x614 - Полтавські чорнобильці запросили на конференцію керівників соціальних та медичних служб області
Розповідаючи про перспективи пенсійного забезпечення «чорнобильців», В.М. Носенко зауважив, що з 1 грудня відбудеться перерахунок пенсій у зв’язку зі зміною прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, із 1435 до 1497 гривень. Він наголосив:
– Це підвищення торкнеться великої кількості людей, у складі пенсійної виплати яких є надбавки, доплати, підвищення, що базуються на розмірі прожиткового мінімуму, у тому числі і громадян, потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи.
Наприкінці виступу учасники конференції одержали відповіді на численні запитання та ознайомилися з наочною друкованою продукцією щодо можливостей електронних сервісів Фонду.

background Layer 1