Пропустити навігацію

Юристам розповіли про вплив нелегальної зайнятості на соціальну захищеність громадян

Начальник відділу забезпечення наповнення бюджету Головного управління Вікторія Мирна 15 листопада взяла участь у навчальному семінарі для представників юридичних служб державних установ в Головному територіальному управлінні юстиції у Полтавській області. Предметом обговорення стало питання щодо легалізації доходів громадян як основи соціального захисту у майбутньому.46144244 1024x817 - Юристам розповіли про вплив нелегальної зайнятості  на соціальну захищеність громадян
Під час спілкування зазначалося, що на сьогодні в нашій державі проблема легалізації заробітної плати визначена урядом як першочергова, тому юридичні служби органів виконавчої влади повинні бути активними провідниками та організаторами процесу реалізації цієї політики в регіоні.
Представник Фонду зауважила у своєму виступі, що існує ряд об’єктивних факторів, які гальмують процес детінізації. Це, насамперед, обмежені повноваження щодо адміністративно-правового впливу на роботодавців, які застосовують тіньові схеми. Досить часто виникають ситуації, коли нелегальність очевидна, а довести факти щодо порушення трудового законодавства проблематично. Крім того, певну роль грає й низька свідомість громадян, які заради можливості отримати роботу часто самі потурають порушенню своїх прав, покриваючи неправомірні дії роботодавців.

45971453 1024x710 - Юристам розповіли про вплив нелегальної зайнятості  на соціальну захищеність громадян
– Кількість найманих працівників із заробітною платою менше 3723 грн. на сьогодні становить близько 14% від загальної кількості працюючих на Полтавщині, – наголосила В.Мирна. Вона на прикладах пояснила вплив дисциплінованої сплати соціальних внесків на отримання пенсії.
Наприкінці зустрічі слухачі одержали брошури і листівки пенсійної тематики.

background Layer 1