Пропустити навігацію

Контроль за виплатою пенсій внутрішньо переміщеним особам триває

У рамках проекту офісу Ради Європи в Україні, який має назву «Внутрішнє переміщення в Україні: розробка рішень відповідно до стандартів Ради Європи», 16 листопада в Полтаві відбулося засідання «круглого» столу, де обговорювалися проблемні питання, що виникають у ході реалізації прав внутрішньо переміщених осіб.
IMG 28bf8 1024x769 - Контроль за виплатою пенсій внутрішньо переміщеним особам триває
Учасниками засідання стали міжнародні експерти, представники громадських організацій, державних установ. Органи Пенсійного фонду Полтавщини представляли перший заступник начальника Головного управління Володимир Носенко та керівники двох об’єднаних управлінь – Полтавського та Миргородського, де проводився моніторинг додержання прав внутрішньо переміщених осіб та осіб з числа цивільного населення, які зазнали ушкоджень.
Наразі пенсійні установи Полтавщини здійснюють щоденний прийом і постійний контроль за виплатою пенсій даній категорії громадян, – повідомив В.М. Носенко. – У цілому в нашій області одержують пенсії 8379 внутрішньо переміщених осіб, з них 2048 – в обласному центрі і 1281 – у Миргороді.
Найсуттєвішими проблемами, які іноді гальмують процес виплати пенсій, були названі відсутність інформації з непідконтрольної території і правова неврегульованість окремих питань.
Наприкінці зустрічі були обговорені пропозиції до законодавства щодо удосконалення механізму опрацювання звернень внутрішньо переміщених осіб з питань призначення або перерахунку пенсій.
background Layer 1