Пропустити навігацію

Намічені подальші кроки щодо поповнення бюджету

– Незважаючи на високий рівень інформаційно-роз’яснювальних заходів щодо детінізації доходів, процес легалізації відносин зайнятості на Полтавщині гальмується і потребує пошуку нових форм і методів роботи, – наголосив начальник Головного управління Володимир Тараторін під час наради, яка відбулася 21 листопада в Головному управлінні ДФС у Полтавській області.

P1180479 1024x683 - Намічені подальші кроки щодо поповнення бюджету
Під час трьохсторонньої зустрічі керівники регіональних органів Пенсійного фонду, Держпраці та фіскальної служби обговорили результати детінізації доходів і зайнятості в області. Зазначалося, що, за даними фіскальної служби, протягом 10 місяців нинішнього року легалізовано 703 найманих працівники, завдяки чому акумульовано 573,5 тис. грн. єдиного внеску. Однак співвідношення кількості офіційно працюючих до числа пенсіонерів, рівень самозабезпеченості коштами на виплату пенсій, рівень середньої заробітної плати відносно загальноукраїнського показника в цілому та по окремих галузях економіки викликає занепокоєння всіх причетних до зниження рівня тіньових заробітних плат і тіньової зайнятості служб.
Учасники наради зупинилися на проблемах підрахунку легалізованих робочих місць. Як свідчать статистичні дані, на даний час у кожної служби існують свої методики, що спираються на показники роботи. Так, органи Держпраці демонструють близько 10 тис. легалізованих робочих місць. Наразі виникла гостра необхідність систематизувати та уніфікувати формули розрахунку.

background Layer 1