Пропустити навігацію

Вплив на недобросовісних страхувальників дедалі посилюється

Зважаючи на виклики часу, коли дедалі посилюється співпраця органів Пенсійного фонду і Держпраці, 21 листопада відбулася чергова робоча зустріч керівників зазначених служб. Темою обговорення став спільний лист-доручення голів Пенсійного фонду України і Державної служби з питань праці, в якому визначені першочергові заходи щодо підвищення ефективності роботи по детінізації ринку праці.

IMG 9590 1024x683 - Вплив на недобросовісних страхувальників дедалі посилюється
Органи Пенсійного фонду області на нараді представляла заступник начальника Головного управління Оксана Мисик. У числі пріоритетних напрямків галузі вона назвала моніторинг страхувальників, у яких відслідковуються найвищі ризики використання праці неоформлених працівників. Вона зауважила, що під особливим контролем з боку працівників Фонду, які аналізуватимуть дані Реєстру застрахованих осіб, будуть роботодавці, діяльність яких пов’язана із сільським господарством, будівництвом, оптовою та роздрібною торгівлею, транспортом, кур’єрською діяльністю тощо.
У ході діалогу учасники зібрання створили схему взаємодії між трьома службами, адже без фіскальних органів, які здійснюватимуть аналіз обсягів виробництва та інших виробничих показників, інформація, що надходить з Пенсійного фонду,буде неповною. Таким чином, на Полтавщині заплановані подальші інформаційно-аналітичні і контрольні заходи впливу на суб’єктів підприємницької діяльності, які уникають фіскальної та соціальної відповідальності.

background Layer 1