Пропустити навігацію

Керівникам територіальних громад розповіли про перерахунки пенсій і подальше пенсійне реформування

Кущовий семінар для сільських, селищних голів, депутатів місцевих рад, посадових осіб органів місцевого самоврядування, держслужбовців Гадяцького та Лохвицького районів відбувся 21 листопада. На цьому заході обговорювалися актуальні питання розвитку правової спроможності територіальних громад на Полтавщині.
Заходи подібного формату стали в області традиційними та реалізуються у рамках Програми правової освіти населення області на 2016-2020 роки та ініціюються Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області за підтримки Полтавської обласної ради та Полтавської обласної державної адміністрації.

DSCN1707 - Керівникам територіальних громад розповіли про перерахунки пенсій і подальше пенсійне реформування
Про подальші шляхи реформування пенсійної системи та новини пенсійного законодавства і пенсійного забезпечення розповів представникам територіальних громад заступник начальника управління пенсійного забезпечення Головного управління Володимир Проходовський. Зупинившись на перерахунках пенсі з 1 грудня цього року, він повідомив, що мінімальний розмір пенсії збільшиться у грудні з 1 452 грн до 1 497 грн, тобто, на 45 гривень. Йщлося також про те, що для проведення такого перерахунку до органів Фонду звертатись не потрібно. Його буде проведено автоматично. Найбільше перерахунок торкнеться тих пенсіонерів, які мають повний стаж – жінки 30 років, чоловіки – 35.

DSCN1581 - Керівникам територіальних громад розповіли про перерахунки пенсій і подальше пенсійне реформування
Крім того, представник Пенсійного фонду ознайомив присутніх з можливостями електронних сервісів Фонду і закликав до співпраці щодо створення віддалених робочих місць у територіальних громадах.
Наприкінці серед учасників семінару провели анкетування щодо оптимізації надання безоплатної правової допомоги в регіоні.

background Layer 1