Пропустити навігацію

Погашення боргів підприємств потребує посилення примусового впливу

Заступник начальника Головного управління Оксана Мисик 29 листопада взяла участь у розширеному засіданні обласної робочої координаційної групи з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, яке відбулося під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Олега Пругла.

DSC 0707 1024x683 - Погашення боргів підприємств потребує посилення примусового впливу
Наразі, коли перед органами Фонду стоять вкрай складні завдання щодо забезпечення додаткових надходжень до пенсійного бюджету, в тому числі від погашення заборгованості з обов’язкових платежів, легалізації зайнятості та заробітної плати, застосовуються всі можливі важелі впливу на порушників законодавства і фінансової дисципліни.
Представник Фонду звернулася до кожного з керівників підприємств, які були присутні на засіданні, і навела результати аналізу їх діяльності, зробленого за даними реєстру застрахованих осіб. Вона наголосила:
– Наше завдання – тримати на постійному контролі ситуацію щодо зарплатних боргів на підприємствах області та надходження єдиного соціального внеску, адже у разі порушення роботодавцем фінансової дисципліни працівники втрачають стаж роботи та реально зароблену пенсію.

DSC 0715 1024x683 - Погашення боргів підприємств потребує посилення примусового впливу
О.І. Мисик зауважила, що, як і раніше, найбільш дієвими заходами впливу на боржників залишаються примусові, і повідомила, що органи Пенсійного фонду очікують стягнення виконавчою службою 60,6 млн. грн. саме від такого впливу. На жаль, – констатувала вона, – з початку року на користь Фонду надійшло лише 5,5 млн.грн. від примусових заходів. Отже, це і є важливим резервом підвищення ефективності роботи по поверненню боргів до пенсійної скарбниці.

background Layer 1