Пропустити навігацію

Рятувальники Полтавщини одержали роз’яснення і консультації

Фахівці Головного управління 30 листопада провели зустріч з ветеранами та працівниками регіонального управління державної служби з надзвичайних ситуацій.
Метою заходу стало роз’яснення особливостей перерахунку пенсій з 1 грудня п.р. у зв’язку зі зміною соціальних стандартів та подальшого перерахунку пенсій представників силових структур з 1 січня.

IMG 3c 1024x576 - Рятувальники Полтавщини одержали роз’яснення і консультації
Начальник управління пенсійного забезпечення військовослужбовців та деяких інших категорій громадян Сергій Марченко розповів, що в цьому році рівень пенсійного забезпечення на Полтавщині збільшився, тому що перераховані пенсії військовослужбовців. Він зауважив:
– У результаті проведеного перерахунку пенсійні виплати полтавських військовослужбовців зросли, в середньому, на 1460 гривень, а середня пенсія досягла 4260 грн., що на 1870 грн вище середнього рівня трудової пенсії в області.
Йшлося також про те, що надалі пенсії будуть підвищуватися поетапно. З 1 січня 2019 року вони зростуть, в середньому, на 750 грн. і з 1 січня 2020 року збільшаться ще в межах 750 грн. Таким чином, за два роки військові пенсії стануть більшими приблизно вдвічі.

IMG c6 1024x576 - Рятувальники Полтавщини одержали роз’яснення і консультації
У своїх виступах представники пенсійної служби не оминули і теми використання новітніх інформаційних технологій у спілкуванні з відвідувачами. Зокрема, згадувалося про СМС-інформування та дистанційне надання довідок з QR-кодом. Особливу увагу акцентували на доцільності використання електронних пенсійних посвідчень, які є сучасним технологічним багатофункціональним інструментом.
Наприкінці зустрічі присутні одержали відповіді на запитання та тематичні брошури, а фахівці Фонду мали змогу ознайомитися з експозицією Музею пожежної частини.

background Layer 1