Пропустити навігацію

В облдержадміністрації обговорили стан справ на окремих підприємствах та перспективи погашення боргів

Перший заступник начальника Головного управління В.М. Носенко 25 липня взяв участь у розширеному засіданні обласної робочої координаційної групи з питань погашення заборгованості із заробітної плати, яке відбулося під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Олега Пругла.
У своєму виступі на засіданні Володимир Носенко зупинився на актуальних питаннях забезпечення соціальних прав застрахованих осіб та наповнення бюджету Пенсійного фонду. Він зауважив:
– Зважаючи на той факт, що у разі порушення роботодавцем фінансової дисципліни працівники втрачають стаж роботи та реально зароблену пенсію, працівники Фонду тримають на постійному контролі ситуацію щодо зарплатних боргів на підприємствах області та надходження єдиного соціального внеску.
У ході обговорення наголошувалося, що для ефективної роботи органів Пенсійного фонду, повного та своєчасного фінансування виплат пенсій необхідне збільшення дохідної частини бюджету Фонду. Це можливе, передовсім, завдяки зростанню заробітної плати та її легалізації, збільшенню кількості застрахованих осіб за рахунок детінізації зайнятості, а також погашенню заборгованості роботодавцями.
На нараді заслухали керівників таких підприємств-боржників: ДП «Полтавський комбінат хлібопродуктів», на ПрАТ «Будівельне управління №9» «Полтаванафтогазбуд», ПрАТ «Пласт» та ДП ДАК «Хліб України» «Миргородський комбінат хлібопродуктів №1». Йшлося про перспективи погашення заборгованості із заробітної плати та боргів до Пенсійного фонду.
Підсумком наради стало доручення головам райдержадміністрацій та керівникам комісій на місцях активізувати роботу в районах з врахуванням результатів заслуховування окремих керівників підприємств-боржників та зобов’язань, які вони взяли на себе по погашенню боргів.

 

25 07 18 1024x576 - В облдержадміністрації обговорили стан справ на окремих підприємствах та перспективи погашення боргів

background Layer 1