Пропустити навігацію

Реалізація пенсійної реформи базується на впровадженні електронних сервісів Фонду

Начальник управління пенсійного забезпечення Ірина Товстоножко та начальник управління інформаційних систем та електронних реєстрів Сергій Гаврилко 11 грудня взяли участь у постійнодіючому семінарі в регіональному управлінні юстиції.
Представники Головного управління висвітлили відразу дві теми – «Пенсійна реформа: суть та механізми реалізації» та «Можливості електронних сервісів Фонду – застрахованим особам». Слухачами стали працівники юридичних служб органів влади і місцевого самоврядування, комунальних установ та організацій.

IMG 20181211 1024x656 - Реалізація пенсійної реформи базується на впровадженні електронних сервісів Фонду
Зважаючи на мету інформаційної кампанії, спрямованої на популяризацію веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України, фахівцям юридичних служб області розповіли, як застраховані особи дистанційно можуть одержувати інформацію про сплату за них роботодавцями єдиного соціального внеску і зарахування страхового стажу. Крім того, присутніх попросили долучитися до роз’яснень про те, що електронні сервіси Пенсійного фонду відкривають можливості для фізичних осіб-підприємців, адже віднедавна і вони можуть дізнатися про стан заборгованості зі сплати ЄСВ.
Питання щодо активного впровадження новітніх інформаційних технологій стало логічним продовженням теми про механізми реалізації в державі пенсійної реформи і важливості набуття страхового стажу.
Наприкінці заходу лектори відповіли на численні запитання присутніх.

background Layer 1