Пропустити навігацію

Фахівці Фонду розповідали про інструменти захисту пенсійних прав громадян

У рамках проведення Всеукраїнського тижня права працівники органів Пенсійного фонду області провели заходи, спрямовані на популяризацію знань щодо реалізації і захисту прав людини у сфері пенсійного забезпечення. У їх числі – виступи в трудових колективах і в засобах масової інформації, лекції для безробітних і учнівської молоді, зустрічі з представниками громадських організацій.

141220181 - Фахівці Фонду розповідали про інструменти захисту пенсійних прав громадян
Начальник управління пенсійного забезпечення Головного управління Ірина Товстоножко виступила з лекцією щодо механізмів реформування пенсійної системи для працівників юридичних служб органів влади і місцевого самоврядування, комунальних установ та організацій. Вона розповіла учасникам семінару про окремі проблеми пенсійної системи, які викликали її реформування і зауважила, що в Україні трохи більше 12 млн працюючих громадян утримують майже 12 млн нинішніх пенсіонерів.
– Як виявилося, – зазначила Ірина Товстоножко, – працююча людина за життя в середньому сплачує до Пенсійного фонду менше грошей, ніж потім отримає їх впродовж життя на пенсії. Напередодні проведення пенсійної реформи, яка стартувала 1 жовтня 2017 року, спеціалісти підрахували, що працівник за життя в середньому платив близько 194 тис. до Пенсійного фонду, натомість отримував після виходу на пенсію майже 205 тис. З 2016 через зменшення єдиного соцвнеску ця різниця зросла в майже в 10 разів.
Представник Фонду на конкретних прикладах пояснювала, як нинішній заробіток і стаж впливають на майбутнє пенсійне забезпечення.

14122018 1024x768 - Фахівці Фонду розповідали про інструменти захисту пенсійних прав громадян
Одним із неординарних заходів став і районний семінар, в якому взяв участь заступник начальника Решетилівського об’єднаного управління Леонід Тютюнник. Його розповідь про соціальні права громадян зацікавила вчителів правознавства і заступників керівників навчальних закладів Диканського району. У жвавій бесіді вони обмінялися думками щодо новацій пенсійного законодавства, не оминули тему впровадження дистанційного обслуговування та умов дострокового виходу на пенсію за віком після реформування пенсійної системи.

background Layer 1