Пропустити навігацію

Радіослухачам Полтавщини розповіли про важливість офіційного працевлаштування та електронні послуги Фонду

20122018 1024x622 - Радіослухачам Полтавщини розповіли про важливість офіційного працевлаштування та електронні послуги Фонду

Заступник начальника Головного управління Оксана Мисик 19 грудня взяла участь у програмі «Будні» на обласному радіо «Лтава».
Вечірній «прямий» ефір був присвячений проблемам детінізації економіки та легалізації ринку праці. Діалог в студії відбувся з начальником регіонального управління Держпраці Сергієм Щербаком. Виведення заробітних плат із тіньового сектору економіки учасники програми назвали додатковим резервом надходження єдиного внеску до бюджету усіх рівнів і гарантією соціальної захищеності сьогодення і майбутнього.
– Пріоритетним напрямком роботи органів Пенсійного фонду на сьогодні є питання наповнення пенсійного бюджету, – наголосила О.І. Мисик. – За підсумками 11 місяців нинішнього року, на Полтавщині зібрано понад 5 млрд. грн., що дозволило органам Фонду виконати планові показники. Але при цьому наша область залишається дотаційною і забезпечує себе коштами для виплати пенсій лише на 42,4%.
Радіослухачам повідомили, що органи Пенсійного фонду не виконують фіскальні функції, але щомісячно на підставі даних персоніфікованого обліку відомостей здійснюють аналітично-моніторингові дослідження щодо дотримання учасниками ринку праці рівня заробітної плати. Оксана Мисик зауважила, що, за даними звітності, у жовтні 2018 року на Полтавщині налічувалося понад 340 тис. найманих працівників у приватному секторі економіки, третині з яких нараховувалася заробітна плата до 4000 грн. при середньообласному заробітку 8959 гривень.
Наприкінці програми учасники звернулися до радіослухачів і запропонували залучатися до дистанційних електронних послуг.
– Перевірити, як роботодавець сплачує за вас ЄСВ, можна на ВЕБ- порталі електронних послуг Пенсійного фонду України, – сказала Оксана Мисик. – Послугами Веб-порталу з мінімальною витратою часу, коштів і сил можуть користуватись і наша основна категорія – пенсіонери, і застраховані особи, і страхувальники, продовжила вона і розповіла про нескладну процедуру входу до цього електронного ресурсу.

background Layer 1