Пропустити навігацію

Обговорили додаткові резерви наповнення бюджету

Щотижнева робоча зустріч керівництва двох регіональних галузей –пенсійної та фіскальної – відбулася 20 грудня і була присвячена проблемним моментам, які пов’язані із виконанням урядових доручень щодо погашення заборгованості зі сплати єдиного внеску.

20122 1024x682 - Обговорили додаткові резерви наповнення бюджету
Головне управління Фонду представляла на цьому заході заступник начальника Головного управління Оксана Мисик. Вона обговорила механізми погашення боргу недобросовісних платників із заступником начальника Головного управління ДФС Аллою Рябковою та начальником управління погашення боргу цього ж органу Миколою Гарькавенком. Вони констатували:
– Завдяки заходам, вжитими органами фіскальної служби, у листопаді вдалося досягти зменшення суми боргу на 7,2 млн.грн.
Посадовці запевнили, що графік надходжень єдиного внеску від погашення заборгованості за грудень у сумі 5,3 млн.грн. буде виконаний.
додала, що підвідомчими управліннями Пенсійного фонду опрацьовано дані щодо сум боргу фізичних осіб – підприємців, на предмет виявлення помилково нарахованих сум (пенсіонери, інваліди). Інформація буде надіслана до ГУ ДФС для коригування баз даних.

20122018 1 1024x682 - Обговорили додаткові резерви наповнення бюджету
Наприкінці зустрічі О.І. Мисик нагадала, що питання надходження коштів до пенсійного бюджету задля своєчасного фінансування пенсійних виплат залишається наразі найболючішим для працівників Фонду, тому щодня простежується процес надходження єдиного соціального внеску від роботодавців області і прогнозуються можливості області. Так, проаналізувавши статистичні дані, вона наголосила:
– На 19 грудня надійшло трохи більше 310 мільйонів єдиного внеску, що становить 36% від доведеного Пенсійним фондом України завдання. Наш важливий додатковий резерв надходження коштів – посилення роботи щодо стягнення заборгованості.

background Layer 1