Пропустити навігацію

Про перерахунки пенсій з нового року розповіли полтавським журналістам

P1180579 1024x683 - Про перерахунки пенсій з нового року  розповіли полтавським журналістам

Про перерахунок та порядок виплати пенсій з 1 cічня 2019 року йшлося на прес-конференції в ОКІА “Новини Полтавщини 27 грудня.
Перший заступник начальника Головного управління Володимир Носенко та начальник управління пенсійного забезпечення військовослужбовців Сергій Марченко висвітлили представникам регіональних мас-медіа законодавчі основи проведення перерахунку пенсій та зупинилися на окремих регіональних особливостях.
– У наступному році ініційоване Урядом підвищення пенсій колишнім військовослужбовцям продовжиться, – наголосив В.М. Носенко і повідомив, що за два роки військові пенсії стануть більшими приблизно вдвічі.
Журналістам розповіли, що за результатами попередніх розрахунків, проведених у Головному управлінні, з 1 січня 2019 року військові пенсії на Полтавщині зростуть, в середньому, на 750 гривень. Підвищені пенсії отримають майже 22 тис. колишніх військовослужбовців і міліціонерів.
Крім так званих «військових» пенсій у новому році підвищаться і деякі види трудових пенсій. Володимир Носенко зупинився на цій темі і зауважив:
– Будуть перераховані пенсії деяких людей, що досягли 65-річного віку та мають 30-35 років страхового стажу. Такий перерахунок відбувається вже другий рік поспіль на підставі змін до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”.
В основу січневого підвищення для зазначеної категорії людей, – продовжував спікер, – закладено не показник прожиткового мінімуму, а величина мінімальної заробітної плати, яка збільшується з 3723-х грн. до 4173-х, тобто на 450 грн.
Наприкінці зустрічі журналісти поставили представникам Фонду ряд запитань різної тематики.

background Layer 1