Пропустити навігацію

Підраховуємо кошти пенсійного бюджету області

З метою забезпечення своєчасного фінансування виплати пенсій та виконання бюджету Пенсійного фонду України перед органами Фонду області постають все більш складні і великі за обсягом завдання по організаційному і фінансовому забезпеченню урядового курсу на стабілізацію пенсійної системи.
Як свідчать статистичні дані, за підсумками 2018 року Полтавська область виконала план власних надходжень на 108,4%. Йдеться про надходження з платежів, адміністрування яких здійснюють органи Пенсійного фонду області (страхові внески минулих років та платежі за доставку і виплату пільгових пенсій). Показник цей доволі високий, адже в середньому по Україні він становить близько 100,5%.
Крім того, дала непогані результати наполеглива робота щодо погашення заборгованості з обов’язкових платежів та легалізації зайнятості і заробітної плати. Зокрема, заборгованість економічно-активних боржників по платежах до Пенсійного фонду зменшилась на 490,7 тис.грн., а кількість осіб, які отримують заробітну плату менше встановленого законодавством мінімуму, у порівнянні з початком минулого року, зменшилась на 8,7 тисяч.

background Layer 1