Пропустити навігацію

Рішення колегії при начальнику Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області № 6-4 від 12 грудня 2018 року

Про реалізацію завдань Стратегії модернізації  та розвитку

Пенсійного фонду України на період до 2020 року щодо вдосконалення комплектування та оптимізації чисельності персоналу відповідно до

темпів упровадження новітніх інформаційних технологій

і технічного переоснащення органів Пенсійного фонду області

 

 

Робота щодо оптимізації органів Пенсійного фонду області та підвищенню кваліфікаційного рівня персоналу триває відповідно до Стратегії модернізації та розвитку Пенсійного фонду України на період до 2020 року, схваленою розпорядженням Кабінету Міністрів України від 14 вересня 2016 року (далі – Стратегія).

Зважаючи на темпи впровадження сучасних інформаційних та управлінських технологій, продовження процесу технічного переоснащення, подальша реорганізація органів Фонду буде здійснюватися відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22.08.2018 № 628 «Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України».

У ході оптимізації органів Пенсійного фонду області, яка триває з 2016 року, штатна чисельність персоналу зменшилася на 23% і становить нині 1015 осіб, з яких фактично працюють 959. Укомплектованість кадрами в цілому по регіону складає 94,5%.

Аналіз кількісно-якісного складу свідчить, що в органах Фонду області налічується 907 державних службовців, з яких 103 особи (10,8%) – чоловіки, 804 (83,8%) – жінки. Окрім них працюють 52 службовці і робітники (5,4% від загальної фактичної чисельності працівників).

У віці до 35 років – 221 державний службовець, віком 36-45 років – 300 осіб, віку 46-55 років досягли 300 держслужбовців, 56-60 років – 81 працівник, 5 людей – старше 60-ти років.

Статистичні дані свідчать, що працівники Фонду постійно підвищують свій освітній рівень та професійний досвід. Так, серед державних службовців повну вищу освіту мають 807 осіб (89%), базову вищу – 76 осіб (8,4%), неповну вищу – 22 особи (2,4%), загальну середню – 2 особи (0,22%).

У числі керівного складу 217 осіб (97,3%) з повною вищою освітою, 6 осіб (2,7%) – з базовою вищою.

У 2018 році в Головному і територіальних управліннях Пенсійного фонду Полтавської області проведено 38 конкурсів на зайняття посад державної служби категорії «Б», 74 – на зайняття посад державної служби категорії «В», 2 повторних конкурси.

Від початку впровадження Стратегії парк офісної техніки в органах Фонду області оновився майже на 40%. Зокрема, придбано 414 робочих станцій, 68 друкуючих та багатофункціональних пристроїв, 61 сканер. Були модернізовані та адаптовані до нових умов прийому громадян ряд функціональних процесів. Задля сканування паперових пенсійних справ у наступному році планується придбання книжкових скануючих пристроїв та відповідного серверного обладнання.

У рамках реалізації Стратегії в органах Пенсійного фонду області забезпечено виконання заходів, спрямованих на підвищення рівня професійної компетентності державних службовців. Протягом 2018 року в Харківському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України підвищили кваліфікацію за різними професійними програмами 4 державних службовці.

На базі навчально-методичного центру Державного підприємства «Інформаційний центр персоніфікованого обліку Пенсійного фонду України» за програмами тематичних короткотермінових семінарів підвищили кваліфікацію 27 державних службовців та 2 службовці.

На базі Полтавського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій Полтавської обласної державної адміністрації пройшли навчання 30 працівників, які відповідають за адміністрування та захист інформації, і 30 працівників відділів (секторів) обслуговування громадян.

У жовтні поточного року проведено оцінювання виконання завдань і досягнення ключових показників результативності, ефективності та якості службової діяльності державних службовців. Усі державні службовці отримали оцінку «позитивна».

Зважаючи на вищевикладене, колегія

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Роботу органів Пенсійного фонду області щодо вдосконалення комплектування та оптимізації чисельності персоналу відповідно до темпів упровадження новітніх інформаційних технологій вважати такою, що відповідає завданням Стратегії модернізації та розвитку Пенсійного фонду України на період до 2020 року.

2. Начальнику відділу персоналу та організаційно-інформаційної роботи Пєскову Ю.О., начальникам територіальних управлінь:
2.1. Продовжити реалізацію заходів, спрямованих на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2018 року №628 “Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України”.
2.2. Продовжити роботу щодо підвищення рівня професійного навчання державних службовців.

3. Начальнику управління інформаційних систем та електронних реєстрів Гаврилку С.М., начальникам територіальних управлінь забезпечити подальше якісне упровадження новітніх інформаційних технологій і технічного переоснащення органів Пенсійного фонду області.

4. Контроль за виконанням даного рішення залишаю за собою.

 

Начальник

Головного управління                       В. ТАРАТОРІН

 

background Layer 1